Levchenko over transfervrije spelers: "Wordt nog een puinhoop"

30 juni 2020, 09:49

De voetballers die vanaf morgen (woensdag) transfervrij zijn, zullen veel moeilijker aan een nieuwe club komen dan voor de coronacrisis aan de hand was. Dat stelt Evgeniy Levchenko, voorzitter van de spelersvakbond VVCS althans. De oud-profvoetballer zegt dat de transfervrije spelers vooral voor zekerheid moeten kiezen en minder voor het geld.

Tegenover het Algemeen Dagblad gaat hij in op de situatie van transfervrije voetballers, die contractueel gezien vanaf 1 juli (morgen) zonder club zitten. "Het is voor hen verleidelijk om impulsieve keuzes te maken. Vertrekken naar competities waar wij slechte ervaringen mee hebben bijvoorbeeld", aldus Levchenko. "In landen als Bulgarije, Cyprus en Griekenland zijn de beloftes vaak schitterend, maar schijn bedriegt soms. De voorbeelden liggen helaas voor het oprapen. Ergens snap ik het wel hoor. Spelers denken: ik moet toch aan mijn geld komen. Zeker, maar denk goed na. Gebruik je verstand. Kies nu voor zekerheid in plaats van geld. Daar waarschuwen we spelers absoluut voor. Als je gaat, zorg voor een waterdicht contract, zodat je in een noodscenario altijd juridische hulp van ons of van de UEFA kunt krijgen."

Levchenko verwacht dat spelers gaan twijfelen over hun toekomst als profvoetballer of dat ze misschien toch hun maatschappelijke loopbaan op moeten pakken. "Sommigen zullen hun weg daarin wel vinden, maar ik maak me wel zorgen om die andere groep. Geloof me, het wordt nog een puinhoop", stelt Levchenko. "Ik ben vaak kritisch op de bond of op clubs. Maar dat is niet tegen te houden. Het is pijnlijk, maar waar. Er is geen andere weg is. Anders gaan clubs kapot. Dat is een harde conclusie, maar wel de waarheid."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen