'KNVB doet gedupeerde clubs voorstel voor compensatie'

16 juni 2020, 16:27   Bijgewerkt: 16 juni 2020, 16:58

De KNVB heeft een voorstel gedaan voor de compensaties van de diverse clubs die benadeeld zijn na het besluit van de KNVB. FC Utrecht – dat Europees voetbal misliep – krijgt met zes ton het hoogste bedrag, terwijl ook periodekampioenen FC Volendam en NAC Breda een bedrag vooruit kunnen zien. 

Dat schrijft sportmarketeer Chris Woerts althans. Eerste Divisie-koploper SC Cambuur heeft een voorstel gekregen van 425.000 euro, terwijl runner-up De Graafschap met 375.000 een iets minder voorstel op zak heeft. NAC Breda en FC Volendam hadden al een periodetitel en daarmee play-offticket gewonnen en krijgen daarom een halve ton als compensatie aangeboden.

FC Utrecht krijgt het grootste bedrag aangeboden van 600.000 doordat het Europees voetbal misliep. Hoewel het nog altijd hoopt op het spelen van de bekerfinale en zelfs de hoop op een Europees ticket nog niet helemaal heeft opgegeven, is de kans heel klein dat er daarvan nog iets terecht komt. Met deze compensatie krijgt de club in elk geval een fraai bedrag tegemoet zien.

Lees ook: 'FC Utrecht ontvouwt strijdplan: dinsdag naar Zeist'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen