Johan Cruijff Arena wordt 'proeftuin' voor coronaregels

23 juni 2020, 18:55

De gemeente Amsterdam gaat de Johan Cruijff ArenA gebruiken als testlocatie in coronatijd. Met slimme technologie wordt er in het stadion gekeken hoe grotere groepen mensen veilig samen kunnen komen op drukbezochte locaties en bij publieksevenementen. 

Dat laat het onderkomen van Ajax weten in een persbericht. Daarbij gaat het ondere andere om intelligente toegang, waarbij bezoekers op een tijdslot naar binnen mogen. Ook wordt er gekeken naar apps die bezoekers kunnen informeren over de realtime drukte in het stadion en alternatieve routes kan aanbieden om drukte te vermijden. Tevens worden er simulaties gedaan voor de optimale bezoek- en vertrektijden.

'Ervaringen en resultaten worden gedeeld met landelijke vertegenwoordigers van de betrokken sectoren. Bewezen oplossingen kunnen daardoor op termijn ook landelijk worden ingezet', schrijft de Johan Cruijff Arena in het bericht. Het initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, de Johan Cruijff ArenA en diverse innovatiepartners zoals TNO, die de afgelopen jaren een Living Lab in Amsterdam Zuidoost hebben gerealiseerd. De kennis wordt gedeeld met andere proeftuinen in de rest van Nederland.

Grotere groepen toegestaan

Verder wordt volgens De Telegraaf vanaf morgen (woensdag) het vermoedelijk toegestaan om bijeenkomsten te houden, zonder een limiet van een aantal mensen te hebben. Daarbij wordt gedacht aan horeca en andere momenten waarop meer dan honderd mensen welkom zijn, wat in eerste instantie de limiet zou worden. Tot dusver is het slechts dertig mensen, maar op 1 juli volgt een verdere versoepeling. Dat betekent niet dat er direct weer gevoetbald mag worden – dat blijft tot 1 september vooralsnog verboden. Wel is het een eerste stap in de goede richting van de terugkeer van fans op de tribunes in Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen