'Gudde volgend jaar samen met rvc-voorzitter Smit weg bij KNVB'

18 juni 2020, 07:43

KNVB-directeur Eric Gudde vertrekt volgend jaar zeer vermoedelijk bij de KNVB. De bestuurder heeft dan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en zal aftreden. Vandaag worden de clubs geïnformeerd over het opstarten van de procedure om een opvolger te gaan zoeken. Raad van Commissarissen-voorzitter Jan Smit blijft juist nog iets langer aan en verlaat de KNVB tegelijk met Gudde.

Dat schrijft De Telegraaf. De periode van Smit (74) verloopt in principe al op 1 december, maar hem is gevraagd om langer te blijven en het EK 2021 af te wachten. Het is volgens de ochtendkrant de bedoeling dat de rvc-voorzitter en directeur hun opvolgers gaan inwerken zoals Spee een tijdje meeliep met zijn voorganger Michael van Praag.

Gudde lag de laatste tijd flink onder vuur na zijn optredens rondom het stoppen van de competities en er werd om zijn aftreden gevraagd. Hoewel de laatste tijd het steeds rustiger is, zal Gudde op zijn 67ste toch vertrekken. Er wordt een openbare sollicitatie gestart naar de functie van directeur van de KNVB.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen