Gisteren gemist: titel Bayern, Jans naar Twente en zege Barça

17 juni 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 16 juni.

Bayern München verslaat Werder en grijpt de achtste titel op rij

Bayern München heeft zich dinsdag officieel gekroond tot de kampioen van Duitsland. De achtste titel op rij kwam met enige moeite tot stand tegen Werder Bremen, al kwam het ondanks een rode kaart voor Alphonso Davies niet meer echt in de problemen. Wel liet Manuel Neuer zien dat de 'oude' Duitse garde van Der Rekordmeister, waartoe ook Thomas Müller en Jérôme Boateng, behoren, nog altijd van grote waarde zijn en dat bleek in de Duitse titelstrijd ook het geval. 

De Jong-loos Barça blijft foutloos na coronastop: 2-0

FC Barcelona blijft voorlopig stevig aan kop van de Primera Division. De Catalanen wonnen namelijk ook de tweede wedstrijd na de coronastop. Net als tegen Real Mallorca was het niet heel overtuigend, maar hield het wel de nul, scoorde Lionel Messi en kwam de zege eigenlijk nooit in gevaar (2-0). Wat wel anders was, was de inbreng van Frenkie de Jong: hij bleef negentig minuten op de bank. 

'FC Twente vindt in Jans (61) gewenste Nederlandse hoofdtrainer'

FC Twente gaat Ron Jans (61) spoedig aanstellen als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. Hij wordt in Enschede de opvolger van Gonzalo García, die na één jaar alweer moest vertrekken. Eerder werden ook Alexander Zorniger en Dick Lukkien gelinkt aan de Eredivisionist, maar de keuze valt definitief op Jans, die na zijn vertrek bij FC Cincinnati zonder club zit. Het zou gaan om een tweejarig contract.

Diemers staat voor driejarig contract bij Feyenoord

Mark Diemers gaat bij Feyenoord op korte termijn een driejarig contract ondertekenen. De middenvelder verkast definitief naar De Kuip, waar hij ergens in de komende dagen definitief tekent. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Tim Vrouwe, waarmee er een einde komt aan de soap rondom zijn persoon.

'KNVB doet gedupeerde clubs voorstel voor compensatie'

De KNVB heeft een voorstel gedaan voor de compensaties van de diverse clubs die benadeeld zijn na het besluit van de KNVB. FC Utrecht – dat Europees voetbal misliep – krijgt met zes ton het hoogste bedrag, terwijl ook periodekampioenen FC Volendam en NAC Breda een bedrag vooruit kunnen zien.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen