Gisteren gemist: rentree Robben, Fortuna verkoopt Ciss en Werder

28 juni 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 27 juni.

Robben mikt op comeback en terugkeer bij Groningen

Een gigantische verrassing: Arjen Robben wil terugkeren als profvoetballer. De 36-jarige voormalig vleugelaanvaller heeft dat bekendgemaakt op de website van de club, waar hij zijn voetballoopbaan begon. FC Groningen organiseert morgen (zondag) een persconferentie waarbij Robben zijn besluit toelicht. Volgens oud-directeur Hans Nijland is dat '[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/369096/rentree-robben-het-beste-wat-groningen-had-kunnen-overkomen/,_blank,het beste wat FC Groningen kon overkomen]'. 

Fortuna Sittard verkoopt Ciss aan Franse Amiens

Fortuna Sittard heeft na Mark Diemers een volgende transfersom geïncasseerd: de club heeft Amadou Ciss zaterdag officieel verkocht aan het Franse Amiens SC. De club die vanaf volgend seizoen op het tweede niveau speelt in Frankrijk heeft de twintigjarige Senegalees voor vier seizoenen vastgelegd.

Wonder van Werder voltooid, Fortuna Düsseldorf degradeert

Het wonder van Werder Bremen is zaterdagmiddag voltooid. De club van Davy Klaasen speelde een krankzinnig goede eerste helft, waarin het de basis legde voor een ruime overwinning (6-1) en het legde de druk op Fortuna Düsseldorf. Zij verzaakten op bezoek bij Union Berlin (3-0), waardoor het degradeert naar de 2. Bundesliga. Peter Bosz greep met Bayer Leverkusen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/369088/bosz-veroordeeld-tot-el-records-kramaric-muller-en-werner/,_blank,ondanks een zege naast Champions League-voetbal]. 

Barcelona verliest dure punten in titelstrijd tegen Celta

FC Barcelona heeft opnieuw peperduur puntverlies geleden in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van Quique Setién speelde zaterdagmidag een uitstekende eerste, maar zeer moeizame tweede helft tegen Celta de Vigo, maar leek door een dubbelslag van Luis Suárez te ontsappen. Een late rake vrije trap van Iago Aspas deed Celta en Real Madrid echter juichen: 2-2. Atlético Madrid deed onder de top twee [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/369106/atletico-blijft-foutloos-na-herstart-en-verslaat-ook-alaves/,_blank,uitstekende zaken] met de zege op Alavés.

Matig SS Lazio brengt de spanning terug in de Italiaanse titelstrijd

SS Lazio heeft de Italiaanse titelstrijd weer spannend gemaakt. De nummer twee van Italië ging zaterdagavond met een beetje mazzel in de slotfase voorbij Fiorentina en boekt daarmee de eerste zege van de directe achtervolgers van Juventus na de coronastop. Het maakte via een makkelijk gegeven strafschop en een afstandstreffer een heerlijke goal van Franck Ribéry ongedaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen