Gisteren gemist: Diemers-soap, transferwindows en geruchten

9 juni 2020, 22:07

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 8 juni.

Diemers-soap vervolgt: Groningen en Fortuna rekenen op transfer

De soap rondom Mark Diemers krijgt ongetwijfeld een pikant vervolg: maandagavond kwam naar buiten dat Feyenoord interesse heeft in de middenvelder van Fortuna Sittard. Dat kwam als een verrassing voor zowel de Limburgse club als voor FC Groningen: de noorderlingen claimen een mondeling akkoord met de speler en huidige eigenaar Fortuna.

'Transferwindow Eredivisie verschoven en verdeeld in twee delen'

De transfermarkt in Nederland zal vermoedelijk worden opgeschoven en gesplitst. Normaliter was de markt op 9 juni opengegaan tot 1 september, de maximale twaalf weken achtereen, maar dat zal niet gebeuren. Pas op 1 juli opent de overschrijvingstermijn in Nederland vermoedelijk en op 21 juli gaat de markt alweer dicht. De negen weken die over zijn, worden ingezet afhankelijk van de ontwikkelingen in het buitenland. In Italië werd het reeds [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/368297/serie-a-stelt-start-zomerse-transferwindow-uit-tot-1-september/,_blank,veranderd]. 

Preud'homme vertrekt als coach en 'td' bij Standard Luik

Michel Preud'homme is definitief vertrokken bij Standard Luik. De trainer en technisch directeur heeft na twee seizoenen besloten om zijn functies neer te leggen bij de club. Die geruchten deden al langer de ronde, maar zijn inmiddels officieel bevestigd. Wel blijft hij nog actief als vicevoorzitter bij de Belgische club: die rol had hij ook al voor zijn aanstelling.

'Monaco bereikt ook akkoord met NEC over Musaba'

NEC is dicht bij een akkoord met AS Monaco over de transfer van Anthony Musaba. De aanvaller (19) werd begeerd door diverse topclubs, maar de Fransen hebben de beste papieren en hij zou zelfs al op het punt staan om zijn handtekening onder een verbintenis te zetten. Het zou, net als bij de aanstaande transfer van Jan Paul van Hecke, gaan om een bedrag van zomaar twee miljoen euro.

'FC Utrecht wil Ngonge en ziet Van Sas naar City gaan'

FC Utrecht is geïnteresseerd in de diensten van Cyril Ngonge. De aanvaller werd afgelopen seizoen door Club Brugge verhuurd aan Jong PSV, waar hij een goede indruk maakte. De Eindhovenaren konden hem voor 750.00 euro overnemen, maar zagen daarvan. Daarom heeft men in de Domstad hoop gekregen op zijn komst.

Ook geplaagd sc Heerenveen vraagt huurverlaging aan

In navolging van onder andere Vitesse en Ajax hoopt ook sc Heerenveen op een huurverlaging in deze financieel moeilijke tijden. De Eredivisionist heeft bij Sportstad Heerenveen, de eigenaar van het Abe Lenstra Stadion, gevraagd om een verlaging van de huurprijs, omdat het voetbal stilligt vanwege het coronavirus. Indirect wordt het vermoedelijk een beroep op de gemeente.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen