Gisteren gemist: City en Juve winnen, Vloet naar Heracles en VI

23 juni 2020, 00:30   Bijgewerkt: 22 juni 2020, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 22 juni.

Derksen helder: "Geen spijt van de grap, ook al was die verkeerd"

Johan Derksen heeft zijn woorden van vorige week maandag niet teruggetrokken. Hoewel hij wel heeft erkend dat het een verkeerde grap over Akwasi was, neemt hij zijn woorden niet terug. "Ik heb totaal geen spijt van deze grap, ook al was die dan verkeerd", zei de journalist. Het ging de gehele avond over de uitzending van het voetbalpraatprogramma, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/368888/social-media-overzicht-na-uitzending-van-veronica-inside/,_blank,waar de meningen sterk verdeeld waren]. 

Manchester City kent geen genade met Burnley bij rentree Sané

Manchester City heeft maandagavond weinig genade gekend met Burnley. De ploeg van Pep Guardiola won ook het tweede duel na de coronastop overtuigend (5-0), waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Phil Foden (20). Het megatalent had een basisplaats en werd na twee doelpunten en een assists vervangen door Leroy Sané, die zijn rentree maakte na een zware blessure.

Juventus voorkomt crisis met simpele zege op Bologna

Juventus heeft maandagavond een absolute crisis afgewend. De ploeg van Maurizio Sarri kreeg veel kritiek over zich heen na de verloren bekerfinale tegen Napoli, maar won wel relatief simpel van Bologna (0-2), waar Stefano Denswil de bezoekers in het zadel hielp. Smetje op de zege was de blessure van Mattia De Sciglio en tweede gele (en dus rode) kaart van invaller Danilo in blessuretijd. 

'KNVB honoreert verzoek: meeste grote duels in 2021'

De Eredivisie-clubs hebben een eerste concept speelschema ontvangen voor het komende seizoen. Het verzoek van een aantal clubs om de toppers zo veel mogelijk na de jaarwisseling te spelen, is door de KNVB waar mogelijk gehonoreerd. De duels tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV worden vermoedelijk zoveel mogelijk in 2021 afgewerkt.

Heracles Almelo haalt Vloet terug naar de Eredivisie

Heracles Almelo heeft Rai Vloet definitief binnengehaald. De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van Excelsior en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Eredivisie-club. Naar eigen zeggen had hij meedere opties om een stap omhoog te maken, maar is de gang naar de Overijsselse club de meest geschikte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen