Genee eerlijk: "Snap dat mensen mij een Judas vinden"

23 juni 2020, 16:28

Wilfred Genee heeft voor het eerst gereageerd op de uitzending van Veronica Inside van maandagavond. De presentator van het programma kreeg op social media héél veel kritiek voor de rol die hij vertolkte: velen vonden zijn toon tegenover onder andere Johan Derksen te vijandig. Achteraf denkt hij dat het goed was geweest als er een andere presentator had gezeten. "Ik snap dat mensen mij een Judas vinden", zei hij.

In het gelijknamige radioprogramma vertelde Genee over de tv-uitzending, waar hij - voor het eerst in zijn leven - behoorlijk gespannen voor was. Vooraf was er namelijk nog een heftige discussie over de setting en de uitzending. "Ik nam de spanning mee de uitzending in", erkende Genee, die misschien beter aan tafel had kunnen zitten met een neutrale presentator. "Nu werd het gezien als verraad en ben mijn gevoel te veel gaan inbrengen. Daardoor ging ik soms te ver in mijn fanatisme en dat maakte het ingewikkeld. Een andere presentator was wellicht logischer geweest." Dat was een suggestie die Jeroen Pauw deed bij Genee na de uitzending. 

Want hoewel Genee een harde toon aanging in het programma, voelde hij zelf ook verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd. "Het leek alsof ik Johan wilde roosteren, maar het is net zo goed mijn schuld. Ik ben onderdeel van het team en draag de consequenties ook en neem de volledige verantwoordelijkheid daarvoor", aldus Genee. Anders dan Derksen kwam de presentator er de laatste week echter achter dat het programma misschien toch te kwetsend was en nam dat gevoel te veel mee in de uitzending.

Lees ook: Talpa: Veronica Inside ook volgend seizoen met Derksen aan tafel

"Daardoor kwam ik in een soort tweespalt met de rol van interviewer. Ik ben als mens ook onderdeel van het programma. Dat kwam er niet goed uit", erkende Genee, die naar eigen zeggen altijd hard interviewt en in dit geval dus ook. "Maar daarin ging ik soms iets te ver en liet ik mijn gevoel soms iets te veel doorschemeren." Genee had na de uitzending nog telefonisch contact met Derksen, wat een emotioneel gesprek werd, omdat de analist zich aangevallen voelde in de setting. Ondanks alles is Genee wel blij dat het onderwerp op de kaart is gezet. "Ik ben ook trots. Er hebben 1,7 miljoen mensen vijf kwartier naar een discussie over racisme gekeken. We zijn een team en ik stop in elk geval niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen