Gemengde gevoelens bij Ajax over publiek op 1,5 meter

25 juni 2020, 07:59

Ajax hoopt dat een stadion met publiek op anderhalve meter een snelle eerste aanzet is naar een volledig gevuld stadion. De Amsterdammers zijn uiteraard blij met de versoepeling, maar zien een kwart gevulde Johan Cruijff Arena eigenlijk niet zitten. Zowel de club als supporters zien het stadion vol of leeg, maar daarin lijkt eigenlijk geen middenweg.

"Óf iedereen in het stadion, óf niemand per medio september", vindt Fabian Nagtzaam, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax, tegenover De Telegraaf. "Bij het uitblijven van uitbraken moeten volle stadions mogelijk zijn. Wij kunnen niet met droge ogen naar onze achterban en zeggen dat de een wel en de ander straks niet mag komen." Remco Ravenhorst, van de supportersvereniging van Feyenoord, denkt daar hetzelfde over.

Bij Ajax hoopt men ook dat dit de eerste stap naar een vol stadion is, stelt woordvoerder Miel Brinkhuis tegenover het ANP. "Als dit het proces naar een vol stadion versnelt, dan is het goed nieuws, want een volle Arena is natuurlijk ons doel", aldus Brinkhuis. "Wij willen liever geen onderscheid maken tussen supporters, wie wel en wie niet mag komen. Wij hebben ongeveer 40.000 seizoenskaarten verkocht. Aan de andere kant wil je ook niet dat de ene club wel door fans kan worden gesteund en een andere club in een leeg stadion blijft spelen."

Positief nieuws

Henk Markerink, directeur van de Johan Cruijff Arena, is wél blij met het nieuws van de regering en ziet zijn onderkomen als een goede proeftuin, ondanks dat het misschien eerst wel wat geld kosten. "Normaliter moet de Arena bijna vol zijn om het rendabel te krijgen, maar met de 15.000 man die in het verleden op wedstrijden van American Football-team Admirals afkwam, zijn we ook uitgekomen", legt hij uit tegenover de Volkskrant. "Ik zie dit als een economische opstap. Het zal de eerste keren misschien centen kosten, maar dat zien we dan als een investering. Als er maar weer leven in dat stadion komt."

Lees ookJohan Cruijff Arena wordt 'proeftuin' voor coronaregels

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen