Europese competitie haalden in 2018/19 nog een recordomzet

12 juni 2020, 10:39

De Europese voetbalwereld heeft voor het seizoen 2018/19 met 28,9 miljard euro een recordomzet behaald. Er werd een half miljoen euro meer gedraaid dan een seizoen eerder. Dergelijke bedragen zullen door de coronacrisis de komende tijd naar verwachting niet meer worden aangetikt.

Dat blijkt uit de berekeningen van Deloitte. De vijf grootste competities van Europa nemen daarbij het grootste deel voor hun rekening. De Premier League (5,9 miljard), de Primera Division (3,4 miljard), de Bundesliga (3,3 miljard), de Serie A (2,5 miljard) en de Ligue 1 (1,9 miljard) zijn de grootste competities en nemen noteren ruim de helft van de Europese omzet.

De Eredivisie maakte ook een flinke groei door in de omzet. Mede door het succes van Ajax in de Champions League nam de omzet met eenvijfde deel toe naar 594 miljoen euro. De verwachting van de internationale organisatie is dat er dit seizoen een forse omzetdaling komt in het Europese voetbal. De Premier League zou bijvoorbeeld al een miljard mislopen, waardoor de omzet na een jarenlange stijging weer zal zeer fors dalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen