"Er komt geen juichpolitie, zoals er ook geen terraspolitie komt"

25 juni 2020, 11:28

Er komt geen speciale 'juichpolitie' om te controleren of voetbalsupporters zich aan de gegeven richtlijnen houden. Dat stelt Paul Depla, de burgemeester van Breda, die namens al zijn collega's in Nederland als woordvoerder naar voren werd geschoven. Dat stelt hij naar aanleiding van de door het kabinet doorgevoerde versoepeling van de coronamaatregelen. 

Dat stelt hij tegenover BN/De Stem. "Er komt geen juichpolitie, zoals er ook geen terraspolitie komt", verduidelijkt Depla over het besluit van het kabinet om voetbalfans weer toe te laten in de stadions. Dat gaat echter om kleine aantallen, met scherpe regels, onder andere over het juichen en zingen. Dat is in principe verboden. Premier Mark Rutte riep met een knipoog op om 'heel zachtjes' hoera te zeggen bij een doelpunt.

Lees ookRutte komt met goed nieuws: fans mogen naar het stadion

"Het is toch hartstikke mooi dat de fans vanaf het weekeinde van 12 en 13 september weer naar het stadion kunnen gaan?", vindt Depla, die snapt dat er vragen zijn bij clubs. "Hoe gaan de bezoekersstromen lopen, hoe voorkom je opstoppingen? Ik weet dat ze met de hulp van de KNVB daarmee nu al bezig zijn. Samen zullen de betrokken partijen naar goede oplossingen moeten zoeken."

Want ook als fans het stadion niet in mogen, komt er wel drukte in de stad, weet Depla. "Publiek is er altijd. Als ze tijdens een wedstrijd niet in het stadion mogen zijn, dan zitten ze wel ergens anders in de stad. Voor de veiligheid is het dus deels ook een goede ontwikkeling dat er weer supporters naar binnen mogen", denkt hij. "De overheid heeft aangegeven wat kan en hoe het kan, laten we nu even de creativiteit overlaten aan de KNVB en de clubs. Het probleem is in elk geval inmiddels minder groot dan we dachten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen