Derksen helder: "Geen spijt van de grap, ook al was die verkeerd"

22 juni 2020, 21:03

Johan Derksen heeft zijn woorden van vorige week maandag niet teruggetrokken. Hoewel hij wel heeft erkend dat het een verkeerde grap over Akwasi was, neemt hij zijn woorden niet terug. "Ik heb totaal geen spijt van deze grap, ook al was die dan verkeerd", zei de journalist. 

Dat deed hij in het tv-programma Veronica Inside. "Ik bied mijn excuus niet aan, trek het boetekleed niet aan en ga niet door het stof", opende Derksen het programma geheel in eigen stijl. In de uitzending waren naast de vaste gasten Wim Kieft, Natacha Harlequin en Dries Boussatta aanwezig voor de discussie over de grap. Akwasi, Hedwiges Maduro en diverse spelers van het Nederlands elftal besloten om niet aan te schuiven.

"Ik maak een verkeerde grap, maar Akwasi roept op tot geweld en dat wordt wel geaccepteerd", zei Derksen over het vergelijk. "Ik had nog nooit van hem gehoord, maar ik zie dat hij oproept tot agressie en geweld op de dam. Het was een vredige en goede demonstratie. Bij Beau mocht hij dat herhalen zonder enige tegengas, hoe is het in godsnaam mogelijk?", vroeg Derksen zich af.

De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International gaf aan achter zijn grap te staan en herhaalde geen racist te zijn – wat hij voor de veelbesproken grap duidelijk uitlegde. "Maandag en dinsdag was er nog helemaal geen ophef over. Pas toen het werd verknipt op de sociale media werd het een rel",  aldus Derksen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen