Boskamp weet dat VI-rel geen spelletje is: "Vrees dat het over is"

25 juni 2020, 17:09

Johan Boskamp ziet het niet meer goedkomen tussen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. De goedlachse analist is een van de vaste en geliefde gezichten van het programma, maar denkt dat deze nieuwe rel weleens het einde van het programma kan betekenen. "Ik vrees dat het over is."

Dat vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Dit is niet gespeeld, hoor. Ik heb al veel ruzietjes meegemaakt, want meestal zit ik er middenin, maar dit is ongezien", stelt de oud-international. "Die drie zijn niet de beste vrienden, maar ze weten wat ze aan elkaar hebben." En juist dat laatste is iets waarover de analisten nu het gevoel hebben te moeten twijfelen na het optreden van Genee.

Lees ookVeronica Inside maandag geschrapt na een 'emotioneel' gesprek

"Als iedereen vanaf nu op z'n hoede moet zijn, dan verliest het programma z'n charme", weet Boskamp. "De kracht van het programma is dat niets wordt voorbereid. Alles kan en alles mag, dat maakt het heel erg spontaan. En natuurlijk worden er eens mensen op hun pik getrapt, dat hoort erbij. Dat is humor, dat is dollen. Ik ben vaak genoeg het slachtoffer en dan zit je daar voor Jan Lul." Over zijn rol in een eventueel volgend seizoen, hoorde Boskamp overigens nog niets.

Gesprek gevoerd

In elk geval werd besloten om de uitzending van komende maandag te cancelen om de boel te laten bedaren. 'Directeurtje' Marco Louwerens gaf aan dat het gesprek van woensdagavond ondanks dat besluit goed was verlopen, Johan Derksen had echter een andere lezing. Hij ziet dat men verder uit elkaar ligt dan vóór het gesprek.

"We hebben een heel goed gesprek gehad en elkaar op een Hollandse manier de waarheid gezegd. We liggen nu nog verder uit elkaar. Zoals de situatie nu is denk ik niet dat het nog goedkomt", zei hij tegenover PowNed. Wel komt er over twee weken een nieuw gesprek, als de hoofdrolspelers tot rust zijn gekomen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen