'Besluit over deltaplan KNVB laat nog een tijdje op zich wachten'

25 juni 2020, 07:43

De KNVB krijgt naar verwachting voorlopig nog geen (positief) nieuws over het ingeleverde deltaplan. Hoewel Eric Gudde aan het einde van deze week of volgende week hoopte duidelijkheid te krijgen vanuit Den Haag over de aanvraag van het ingediende noodfonds, heerst er bij de politiek nog enige onduidelijkheid over het plan.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Volgens de ochtendkrant zal een besluit over de aanvraag, die maximaal 140 miljoen euro betreft, nog wel even op zich laten wachten. Het is namelijk nog onduidelijk wat de schade precies wordt. 'Daarvoor heeft het kabinet een exacte indicatie van het omzetverlies nodig, en die ontbreekt nog', weet de ochtendkrant, op basis van bronnen bij het kabinet.

Lees ookDeltaplan: vangnet overheid maximaal 140 miljoen

Ook zou de regering worstelen met het maatschappelijke beeld als het miljoenen in de voetballerij pompt, vanwege de vorstelijke salarissen. Daarnaast is het kabinet sowieso huiverig om specifieke sectoren steun geven. Na het besluit om weer fans toe te laten in het stadion, wil het kabinet eerst afwachten of dat de schade nog enigszins beperkt.

Dat er nog geen groen licht komt voor het noodfonds, heeft overigens niets te maken met de inzet van de KNVB. 'Op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is meer tevredenheid over de inzet van de KNVB om een goed perspectief te bieden voor het betaald voetbal dan voorheen', aldus de ochtendkrant. Daardoor zijn de verhoudingen tussen de KNVB en de regering weer in ere hersteld, nadat die eerst beduidend minder was.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen