Vitesse stevent af op fors verlies: 3,6 tot maximaal 7 miljoen euro

25 mei 2020, 14:33

Vitesse stevent dit jaar door de coronacrisis af op een verlies van tussen de 3,6 en 7 miljoen euro. Afhankelijk van de komende maanden krijgen de Arnhemmers een flinke financiële dreun te verduren en hopen die te kunnen beperken met de halvering van de stadionhuur. Daarvoor stond het maandagmiddag (vandaag) in de rechtszaal tegenover de eigenaar van stadion GelreDome, die weigert mee te werken.

Volgens De Gelderlander is dat het bedrag dat Vitesse dit seizoen nog verwacht aan verlies en vraagt het daarom om een fikse korting op de stadionhuur. Het GelreDome, dat alleen gebruikt wordt op wedstrijddagen, staat door de coronacrisis al maanden leeg. Daarom hoopt Vitesse slechts de helft van de anderhalve ton per maand te hoeven betalen. Geen club betaalt overigens meer huur dan de Arnhemmers.

Als Vitesse heel komend seizoen zonder fans moet voetballen, loopt het verlies op tot zo'n zeven miljoen euro en ongeveer de helft als het 'slechts' de rest van dit kalenderjaar is. Een deel kan worden bezuinigd op de werkvloer, maar ook een deel moet uit het stadion komen, zo betoogde de advocaat van Vitesse. De directie ziet af van bonussen en met de spelers wordt gesproken over het inleveren van loon. Tevens worden geen dure krachten gehaald op de transfermarkt. 

Lees ook'Eredivisie-clubs zoeken naar oplossing hoge huur stadions'

Clubeigenaar Valeri Oyf is niet van plan om bij te springen omdat hij wil dat de club zelfstandig opereert, terwijl de eigenaar van stadion GelreDome vindt dat hij wel voor de kosten moet ophoesten. Ook vindt hij het gek dat Vitesse in de zomer geen huur wil betalen, terwijl dat normaliter wel altijd gebeurde. Uitspraak wordt pas later door de rechter gedaan. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen