Gisteren gemist: besmettingen in de PL, Van Osch naar Fortuna

20 mei 2020, 00:30   Bijgewerkt: 19 mei 2020, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 19 mei.

Zes besmettingen bij drie clubs bij eerste tests in Premier League

De Premier League heeft de eerste resultaten van de coronatests naar buiten gebracht. Zes betrokkenen bij de clubs hebben een positieve besmetting geconstateerd gekregen en moeten daarom zeven dagen in zelfquarantaine. In totaal werden er al 749 tests uitgevoerd bij staf, spelers en andere betrokkenen. Wie er besmet zijn met het virus, is onbekend.

Serie A neemt 28 mei officieel besluit over uitspelen van seizoen

De Serie A krijgt over ruim een week dan toch eindelijk duidelijkheid of de competitie nog wel of niet meer hervat gaat worden. Op 28 mei praat sportminister Vincenzo Spadafora met alle voorzitters van de Serie A en Gabriele Gravina (voorzitter van de Italiaanse voetbalbond). Dan wordt er definitief een knoop doorgehakt of het seizoen nog doorgaat of niet. 

'Van Bommel biedt zich aan bij AC Milan: club geïnteresseerd'

Mark van Bommel is door zijn eigen management aangeboden als trainer van AC Milan. De dit seizoen ontslagen coach van PSV is zeker optioneel voor de Italiaanse club, waar trainer Stefano Pioli op de nominatie staat om te vertrekken na dit voetbaljaar. Hoewel een Duitse coach de voorkeur heeft, Ralf Rangnick is nog altijd de belangrijkste kandidaat, is ook de komst van de Nederlandse trainer mogelijk na het aanbod van zijn zaakwaarnemer. 

Willem II bindt Nelom en wil Vrousai langer houden

Willem II heeft Miquel Nelom (29) voor twee jaar langer vastgelegd. De verdediger had een aflopende verbintenis in Tilburg, maar zijn nieuwe contract, dat dinsdag officieel getekend werd, houdt hem tot en met 2022 in het Koning Willem II stadion. Ook hoopt de club verder te gaan met Marios Vrousai.

Fortuna pikt de transfervrije Van Osch op bij Jong PSV

Fortuna Sittard heeft zich officieel versterkt met Yanick van Osch (23). De keeper had een aflopend contract bij PSV, waar zijn verbintenis niet verlengd zou worden. De Limburgers pikken hem zodoende transfervrij op en geven hem een contract voor twee jaar, met de optie voor nog een derde seizoen.

DFB pleit voor een salarisplafond

De Duitse voetbalbond DFB vindt dat er snel een salarisplafond moet komen in het Duitse voetbal. De huidige bedragen die over tafel gaan momenteel zijn volgens de Deutscher Fußball-Bund niet langer te verantwoorden richting de samenleving in de huidige coronacrisis. Dat heeft voorzitter Fritz Keller dinsdag laten weten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen