Topscorers Eredivisie in 2019: Tadic onbedreigd bovenaan

26 december 2019, 07:30   Bijgewerkt: 25 december 2019, 16:32

Door het vertrek van Luuk de Jong heeft Dusan Tadic in 2019 volledig onbedreigd de meeste doelpunten gemaakt in de Eredivisie. Met name door zijn geweldige tweede seizoenshelft staat hij probleemloos aan kop. Bryan Linssen en Steven Berghuis maken de top-drie compleet, terwijl Teun Koopmeiners de enige middenvelder is in het rijtje. 

1. Dusan Tadic: 26 goals (18+8) 

Met grote voorsprong de meestscorende speler van Nederland. Dat hij de strafschoppen bij Ajax mag nemen, leverde hem uiteraard een groot voordeel op, maar zeker eind vorig seizoen – toen hij in de laatste drie duels nog even zesmaal scoorde – was hij hot en liep hij uit op achtervolgers. 

2. Bryan Linssen: 18 goals (7+11)

De kleine kopspecialist van Vitesse scoorde in 2019 aan de lopende band, waarvan een opvallend flink aantal met het hoofd. Ook op belangrijke momenten stond de captain van de Arnhemmers op om het verschil te maken. Hij had daar minder wedstrijden voor nodig dan zijn concurrent van Feyenoord, waardoor hij als nummer twee achter Tadic eindigt. 

3. Steven Berghuis: 18 goals (7+11)

De aanvoerdersband doet hem goed bij Feyenoord onder Dick Advocaat, want zijn hattrick tegen PSV was de uitschieter van de bepalende Berghuis, die meer dan de helft van zijn tottaal na de zomerstop onder de ervaren coach binnenschoot. Dat hij sindskort ook de penalty's neemt namens de Rotterdammers, helpt natuurlijk enorm.

{image[338261][right-half][]}4. Donyell Malen: 17 goals (6+11)

Zijn vijf treffers tegen Vitesse bezorgde Malen dé grote doorbraak: opeens was hij ook in beeld bij het Nederlands elftal en stond hij fier bovenaan de lijst van topscorers van het seizoen 2019/20. Dat hij daar inmiddels is ingehaald, heeft mede te maken met zijn blessure. En dat zal met zijn nieuwe kwetsuur alleen maar meer worden…

5. Adrian Dalmau: 16 goals (13+3)

Ondanks dat zijn overstap naar FC Utrecht nog niet is geworden van wat hij ervan had gehoopt, vindt de Spaanse spits zich in dit overzicht terug op een voorname plaats. Zijn dertien doelpunten in Almelose dienst bezorgden hem de meeste eer, al scoorde hij ook namens de Domstedelingen. Daar ligt zijn moyenne zelfs nog hoger... 

6. Klaas-Jan Huntelaar: 16 goals (8+8)

Dat je de ervaren spits nog altijd om een boodschap kunt sturen, blijkt wel uit deze knappe statistiek: als enige verdeelde hij zijn doelpunten perfect over beide seizoenshelften en was hij als stand-in een constante spits. En constant belangrijk: bijvoorbeeld met zijn treffer eind vorig seizoen tegen FC Groningen. The Hunter kan het nog altijd!

7. Luuk de Jong: 14 goals

Dat de aanvalsleider van PSV als enige speler in deze lijst maar één competitiehelft meedeed in 2019 in de Eredivisie, zegt vooral heel veel over zijn prestaties van vorig seizoen. Hij verdiende met zijn flinke productie doelpunten een transfer naar Sevilla, al blijkt scoren in La Liga wel een stuk lastiger. 

8. Vangelis Pavlidis: 14 goals (5+9)

De in de winterstop bij Willem II gearriveerde aanvaller beschikt over het juiste neusje voor de goal. Gesteund door een goed lopend elftal achter zich blijkt de Griek vaak het juiste eindstation, waarmee hij zich in de kijker speelde van bondscoach John van het Schip. Dat hij ook daar al scoorde, zal niemand in Tilburg verbazen.  

{image[338452][left-half][]}9. Cyriel Dessers: 13 goals (1+12)

In Utrecht kwam hij nauwelijks aan de bak, maar bij Heracles scoort hij aan de lopende band en vindt hij zichzelf terug bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie. De aanvaller lijkt daarmee te groot voor het tafellaken en net te klein voor het servet, of komt er toch weer een grote club die het met hem na deze goede prestaties weer wil proberen?

10. Koopmeiners 13 goals (6+7)

De strafschoppenspecialist van AZ, die ook nog weleens een vrije trap tegen de touwen schiet, is de enige middenvelder in het lijstje en dat is knap. Zo laat hij bijvoorbeeld Ajacieden Hakim Ziyech (12) en Donny van de Beek (11) achter zich over het kalenderjaar 2019. Al blijft er natuurlijk wel weinig over als je de spelhervattingen weghaalt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen