Spoorboekje: WK-finale, topper in Engeland en loting KNVB Beker

21 december 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 21 december.

Nieuws

Bekerloting

Nadat Feyenoord zich als laatste club plaatste voor de laatste 16 wordt er zaterdagavond geloot voor het verdere verloop van het toernooi. Hierbij wordt er niet alleen geloot voor de volgende ronde, maar ook direct voor de kwart- en halve finale. De clubs weten zodoende direct hun mogelijke route naar de finale. Deze wordt in ieder geval op zondag 20 april 2020 in De Kuip gespeeld. 

Specials

Transferweekje

Het duurt nog iets meer dan een week voordat de winterse transfermarkt zijn deuren opent. De geruchtenmachine draait inmiddels op volle toeren. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Manchester City – Leicester City (18.30 uur)

Liverpool heeft Leicester City en Manchester City op grote achterstand geschoten in de Premier League en voor de ploeg van Pep Guardiola is het vooral zaak om ook niet verder achter te raken op Leicester. Dan moet er in eigen huis gewonnen worden van dé sensatie van dit seizoen. Anderzijds zal bij een zege op City iedereen bij Leicester ook weer echt gaan geloven in het sprookje dat enkele jaren geleden werkelijkheid werd.

Liverpool – Flamengo (18.30 uur)

Als Champions League-winnaar is Liverpool uiteraard de gedoodverfde favoriet voor de eindstrijd tegen Flamengo. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum gewoon inzetbaar kan het de volgende hoofdprijs worden voor The Reds. Makkelijk wordt het karwei niet, want de Brazilianen hebben een flink aantal sterren met Gabriel Barbosa (oud-Inter), keeper Diego Alves (oud-Valencia), Rafinha (oud-Bayern München) en Felipe Luis (oud-Atlético Madrid). 

Sparta Rotterdam – AZ (19.45 uur)

Als AZ niet verliest van Sparta Rotterdam, staat de ploeg van Arne Slot in elk geval voor even boven Ajax. Wie had dat enkele weken geleden durven dromen in Alkmaar? En voor Marco Bizot wordt het treffen op Het Kasteel helemaal bijzonder, aangezien hij het record van Heinz Stuy kan overnemen. Beide keepers staan op dertig clean sheets in één kalenderjaar, maar dat kan er voor Bizot nog eentje meer worden...

Voetbal op tv

13.00 uur: Mallorca – Sevilla, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Primera Division-duel

13.30 uur: Everton – Arsenal, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

15.30 uur: 1. FSC Mainz 05 – Bayer Leverkusen, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: Bayern München – VfL Wolfsburg, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

16.00 uur: FC Barcelona – Alavés, Ziggo Sport, live verslag van het Primera Division-duel

18.00 uur: Internazionale – Genoa, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

18.30 uur: sc Heerenveen – Heracles Almelo, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: Manchester City – Leicester City, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

18.30 uur: Liverpool – Flamengo, NPO 2, finale van de wereldbeker voor clubteams

19.45 uur: PSV – PEC Zwolle, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

19.45 uur: Sparta Rotterdam – AZ, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: Willem II – Fortuna Sittard, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

21.00 uur: Real Valladolid – Valencia, Ziggo Sport, live verslag van het Primera Division-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen