Spoorboekje: Van Dijk of Messi gaat de Ballon D'or winnen

2 december 2019, 07:00   Bijgewerkt: 1 december 2019, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 2 december.

Nieuws

Ballon D'Or-verkiezing

Wint Virgil van Dijk voor het eerst in zijn leven Ballon D'Or of gaat toch de absolute favoriet Lionel Messi met de eervolle award aan de haal? Vandaag wordt bekend wie Ballon D'Or wint. Voor de Argentijn van FC Barcelona kan het zijn zesde Ballon D'Or worden, terwijl Van Dijk na Fabio Cannavaro en Franz Beckenbauer de derde verdediger kan worden die de prijs wint. 

Wedstrijden

Krasnodar – Tambov (17.30 uur)

Tonny Vilhena is een absolute sterkhouders bij Krasnodar FK dit seizoen en na een moeizame start gaat het de topclub eindelijk weer wat meer voor de wind. In Rusland nadert het langzaam maar zeker de absolute top en ook in de Europa League werd de laatste strohalm gegrepen donderdag, waardoor het plaatsing voor de volgende ronde weer in eigen handen heeft. In de laatste twaalf duels werd er niet verloren, blijft dat zo?

Jong FC Utrecht – Almere City (20.00 uur)

Net als vorig seizoen werd bij Almere City de trainer gedurende het seizoen ontslagen. En net als bij het vertrek van Michele Santoni krijgt Ole Tobiasen de rest van het seizoen het vertrouwen van de Eerste Divisie-club. De vorige keer pakte hij een periodetitel en plaatste zich zodoende voor de play-offs. Hoe is zijn start tegen Jong FC Utrecht?

FSV Mainz 05 – Eintracht Frankfurt (20.30 uur)

Onder de nieuwe coach Achim Beierlorzer was de start tegen 1899 Hoffenheim ondakns een snelle rode kaart heel erg goed, kan de coach ook in zijn tweede duel als hoofdcoach van Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius voor een goed resultaat zorgen? Eintracht Frankfurt – bij wie Bas Dost een twijfelgeval is - is nog zeker niet zo ongenaakbaar als in het sterke vorige seizoen.

Voetbal op tv

20.30 uur: 1. FSV Mainz – Eintracht Frankfurt, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, Voetbaltalkshow

20.45 uur: Cagliari – Sampdoria, Ziggo Sport, live verslag van het Serie A-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen