Spoorboekje: Nederlands bekervoetbal, Liverpool 'B' komt in actie

17 december 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 17 december.

Wedstrijden

sc Heerenveen – Roda JC (19.45 uur)

Als er bekervoetbal op het programma staat, gaan de gedachten bij sc Heerenveen weer terug naar 2009. Toen wonnen de Friezen ten koste van FC Twente de KNVB Beker en was dat de eerste en tot nu toe enige  hoofdprijs uit de clubhistorie. Ieder jaar weer hoopt men in het Abe Lenstra stadion op een herhaling van dat kunststukje. De eerstvolgende horde is Roda JC.

Union Berlin – 1899 Hoffenheim (20.30 uur)

Na een hele goede reeks is Alfred Schreuder met Hoffenheim weer volledig terug bij af. Zijn ploeg maakt een vrije val op de ranglijst en ondanks de negende plaats staat de Nederlander weer licht onder druk. Van Mainz, Leipzig, FC Augsburg werd de laatste weken verloren, tegen Fortuna Düsseldorf was er slechts een gelijkspel. Schreuder vroeg dan ook om aanvallende versterkingen, maar die zijn er dinsdagavond in elk geval nog niet bij.

Aston Villa – Liverpool (20.45 uur)

Een van de meestbesproken League Cup-wedstrijden ooit, terwijl de wedstrijd nog gespeeld moet gaan worden. Liverpool speelt binnen 24 uur namelijk twee wedstrijden in twee verschillende competities in twee verschillende werelddelen. Daarom komen The Reds met een volledige B-ploeg binnen de lijnen, vermoedelijk met Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg. Kunnen zij wat uitrichten tegen Aston Villa? 

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Twente – Go Ahead Eagles, FOX Sports 2, live verslag van het KNVB Bekerduel

18.30 uur: Werder Bremen – 1. FSV Mainz, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Borussia Dortmund – RB Leipzig, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Union Berlin – 1899 Hoffenheim, FOX Sports 5, live verslag van het Bundesliga-duel

20.45 uur: Fortuna Sittard – PEC Zwolle, FOX, live verslag van het KNVB Bekerduel

20.45 uur: Aston Villa – Liverpool, Ziggo Sport, FOX Sports 4, live verslag van het League Cup-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen