Spoorboekje: jaarverhalen en absolute kraker in Engeland

26 december 2019, 07:00   Bijgewerkt: 25 december 2019, 20:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op tweede kerstdag.

Specials

Het jaar van... RKC Waalwijk, Sparta en FC Twente

Alle wedstrijden uit de Eredivisie en KNVB Beker van 2019 zitten erop. Ajax pakte de dubbel en stond in de halve finale van de Champions League, FC Twente keerde terug in de Eredivisie en Willem II groeide uit tot dé verrassing. Er gebeurde genoeg in het afgelopen kalenderjaar, dus is het tijd om terug te blikken. In de eerste drie delen van onze cluboverzichten, waarin iedereen aan bod komt: RKC Waalwijk, Sparta en FC Twente

Van radar verdwenen Nederlanders in het buitenland

Met Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Memphis Depay kent Nederland momenteel genoeg sterren die in het buitenland wekelijks de sterren van de hemel spelen. Dit zijn voorbeelden van spelers die wij ook op vreemde bodem op de voet volgen. Toch bestaat er jammerlijk genoeg ook de andere kant van de medaille en zijn er talloze voorbeelden van Nederlanders die in het buitenland volledig van de aardbodem verdwijnen. 

Wedstrijden

Club Brugge – Zulte Waregem (18.00 uur)

Niet alleen in Engeland wordt er met kerst gevoetbald, ook in België staat er bijna een complete speelronde voor de boeg. Bijvoorbeeld voor koploper Club Brugge, dat afgelopen weekend de topper op bezoek bij Gent niet wist te winnen (1-1). Ruud Vormer en consorten leken al volledig ongenaakbaar, maar kregen de reminder dat ook zij hard moeten blijven werken. Al komt de koppositie - ook bij puntverlies tegen Zulte Waregem - nog lang niet in gevaar.

Manchester United – Newcastle United (18.30 uur)

Solskjaer richt zich met Manchester United al op volgend seizoen, toch is de huidige Premier League-jaargang nog niet eens halverwege. De Noor wil de resterende seizoenshelft gebruiken om een ploeg te smeden die volgend seizoen echt potten kan breken in Engeland. Toch moet er gewoon van Newcastle United gewonnen worden om zich te houden op Champions League-voetbal en Jetro Willems en consorten onder zich te houden.

Leicester – Liverpool (21.00 uur)

Het is de mooiste wedstrijd van de dag en daar moeten de Engelse fans het langste op wachten: helemaal aan het einde van de tweede kerstdag staat de topper in Engeland - de nummer één tegen de nummer twee - op het programma. Is Liverpool alweer bijgekomen van de reis naar Qatar en heeft Leicester de nederlaag tegen Manchester City verwerkt? Het zijn interessante vragen, waarop we ongetwijfeld een antwoord gaan krijgen.

Voetbal op tv

13.30 uur: Tottenham Hotspur – Brighton & Hove Albion, Ziggo Sport, live verslag van de Premier League

16.00 uur: Bournemouth – Arsenal, Ziggo Sport Golf, live verslag van de Premier League

16.00 uur: Chelsea – Southampton, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van de Premier League

16.00 uur: Aston Villa – Norwich City, Ziggo Sport Extra, live verslag van de Premier League

16.00 uur: Crystal Palace – West Ham United, Ziggo Sport Docu, live verslag van de Premier League

16.00 uur: Everton – Burnley, Ziggo Sport Racing, live verslag van de Premier League

18.00 uur: Club Brugge – Zulte Waregem, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van de Jupiler Pro League

18.30 uur: Manchester United – Newcastle United, Ziggo Sport, live verslag van de Premier League

20.30 uur: Standard Luik – AA Gent, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van de Premier League

21.00 uur: Leicester City – Liverpool, Ziggo Sport, live verslag van de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen