Gisteren gemist: Feyenoord en Utrecht moeizaam door, Rapinoe

20 december 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 19 december.

Feyenoord mazzelt tegen Cambuur en bekert met moeite verder

Feyenoord heeft zich met veel moeite geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Beker. De nummer zes van de Eredivisie maakte pas vlak voor tijd het verschil tegen Eerste Divisie-koploper Cambuur. In Leeuwarden bleken goals van Steven Berghuis en Marcos Senesi genoeg voor de zege: 1-2. Op basis van het spel had Cambuur, dat alleen via Robin Maulun scoorde, echter minimaal een verlenging verdiend. FC Utrecht [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360911/fc-utrecht-opnieuw-met-0-1-langs-fc-groningen-en-bekert-verder/,_blank,plaatste] zich eveneens en deed dat ten koste van FC Groningen. 

Heerenveen gaat Espejord vrijdagochtend presenteren

SC Heerenveen gaat zich tijdens de volgende transferwindow versterken met Runar Espejord. De Friezen hadden afgelopen zomer al concrete belangstelling voor de spits, maar hij wordt vrijdagochtend dan ook daadwerkelijk gepresenteerd.

Lyon legt miljoenen neer voor club van Megan Rapinoe

Megan Rapinoe gaat hoogstwaarschijnlijk spelen voor Olympique Lyon. Dat maken beide clubs donderdagavond bekend. De Franse vrouwenvoetbalgrootmacht neemt namelijk Reign FC over, waar de Amerikaanse wereldkampioene momenteel voor uitkomt. 

Slutsky handelt snel en vindt met Rubin Kazan nieuwe werkgever

Heel lang heeft Leonid Slutsky niet hoeven herstellen van zijn vertrek bij Vitesse. Eind november stapte de Rus op na het verlies tegen sc Heerenveen en vandaag (donderdag) heeft de trainer een nieuwe club gevonden. De oefenmeester heeft voor vijf jaar getekend bij Rubin Kazan uit zijn geboorteland.

Vormer voegt hoofdstuk toe aan rampseizoen Anderlecht

Voor Anderlecht zit het seizoen er nog voor de jaarwisseling al zo goed als op: de titel is al maanden totaal uitzicht en donderdagavond werd de ploeg van Vincent Kompany uitgeschakeld in de Belgische Beker. Daar had Ruud Vormer een groot aandeel in: hij maakte het openingsdoelpunt en gaf de assist bij de tweede treffer (0-2).

AZ gaat in beroep na rode kaart Clasie tegen amateurs

AZ is niet te spreken over het schikkingsvoorstel van de KNVB wat betreft Jordy Clasie. De bond stelde voor om de middenvelder één wedstrijd te schorsen vanwege zijn rode kaart tegen Groene Ster (3-0), maar ziet AZ geen heil in.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen