Gisteren gemist: bekerduels, onrust bij ADO, Liverpool onderuit

18 december 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 17 december.

FC Twente en PEC Zwolle blameren zich, Vitesse en sc Heerenveen probleemloos door

Fortuna Sittard heeft dinsdagavond zonder moeite de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. PEC Zwolle won zaterdagavond nog in Limburg van VVV-Venlo, maar moest in Sittard zijn meerdere erkennen in de thuisploeg: 3-0. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360813/go-ahead-eagles-straft-fc-twente-ongenadig-af-en-bekert-verder/,_blank,FC Twente] werd op pijnlijke wijze uitgeschakeld door Go Ahead Eagles (2-5), terwijl [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360817/heerenveen-probleemloos-langs-roda-jc-van-hau-debuteert/,_blank,sc Heerenveen] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360816/vitesse-simpel-langs-odin-eindhoven-schakelt-excelsior-uit/,_blank,Vitesse] geen problemen kende tegen Roda JC en ODIN'59. 

ADO Den Haag ontslaat 'td' Van As, Jansma treedt terug

ADO Den Haag heeft technisch manager Jeffrey van As dinsdagmiddag per direct op non-actief gezet. De club zag eerder trainer Alfons Groenendijk opstappen en neemt bij Van As zelf het voortrouw tot de beslissing, omdat zijn aflopende contract sowieso niet zou worden verlengd. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten bij de club uit de Hofstad en voor de onevenwichtige selectie. Kees Jansma treedt zelf terug als adviseur.

Feyenoord via nieuwe opzet alsnog de voetbalpiramide in

Feyenoord gaat vanaf het seizoen 2020/21 deelnemen aan de nieuwe O21-competitie van de KNVB. De voetbalbond heeft deze week de nieuwe opzet gelanceerd en de Rotterdammers gaan via die weg alsnog de voetbalpiramde van de KNVB in. Bij goede resultaten zou de ploeg zelfs naar de Eerste Divisie kunnen promoveren op termijn.

Piepjong Liverpool kansloos in League Cup tegen Aston Villa

Het C-team van Liverpool is dinsdagavond op kinderlijk eenvoudige wijze uitgeschakeld in de League Cup (5-0). In de kwartfinale van het bekertoernooi was Aston Villa véél te sterk voor de ultiem jonge ploeg, waarbij Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever een basisplaats hadden. Eerstgenoemde was bij twee tegentreffers erg ongelukkig.

Dortmund doet zichzelf tekort tegen Leizpig, Schreuder wint, Klaassen onderuit

Borussia Dortmund heeft zichzelf dinsdagavond vergeten te belonen in de uitstekende wedstrijd tegen koploper RB Leipzig. Een probleemloze zege werd uit handen gegeven en nadat het opnieuw op voorsprong kwam, vergat het verder uit te lopen. Daardoor kon Patrik Schick de bezoekers een redelijk onverdiend punt bezorgen: 3-3. Alfred Schreuder won met 1899 Hoffenheim weer eens, terwijl Davy Klaassen pijnlijk [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360812/crisis-klaassen-en-co-compleet-na-afgang-door-assists-boetius/,_blank,verloor] (0-5).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen