Feyenoord via nieuwe opzet alsnog de voetbalpiramide in

17 december 2019, 16:18   Bijgewerkt: 17 december 2019, 16:39

Feyenoord gaat vanaf het seizoen 2020/21 deelnemen aan de nieuwe O21-competitie van de KNVB. De voetbalbond heeft deze week de nieuwe opzet gelanceerd en de Rotterdammers gaan via die weg alsnog de voetbalpiramde van de KNVB in. Bij goede resultaten zou de ploeg zelfs naar de Eerste Divisie kunnen promoveren op termijn.

Dat laat Feyenoord weten. De competitie komt er voor betaald voetbalclubs en amateurverenigingen die met hun jeugdteam uitkomen in de Tweede Divisie of hoger. Daarin kan er gepromoveerd worden naar de Tweede Divisie en uiteindelijk dus ook naar de Eerste Divisie. Daags na het officieel maken van dit besluit, heeft Feyenoord bevestigd in te stappen in de voetbalpiramde – waar het eerst niet aan mee wilde doen.

Lees ook: KNVB voert volgend seizoen nieuwe beloftencompetitie in

"Hiermee wordt de opleiding verlengd, wat inhoudt dat wij jeugdspelers meer kunnen bieden. De weerstand neemt toe en dat is goed voor hun ontwikkeling", vindt hoofd jeugdopleiding Stanley Brard. "Een beloftenteam in de voetbalpiramide betekent een goed podium voor onze spelers om zich te laten. Bovendien wordt de brug tussen de jeugd en Feyenoord 1 daarmee weer een stukje kleiner."

Jong AZ, Jong PSV, Jong Ajax en Jong FC Utrecht traden eerder wel toe tot de Eerste Divisie, Feyenoord had eerder ook al te kennen gegeven dat toch ook graag te willen. De kloof tussen het eerste en tweede team van de Rotterdammers is momenteel namelijk te groot, waardoor talenten en geblesseerde spelers die nog niet klaar zijn voor speelminuten in het eerste, geen wedstrijdritme of ervaring op kunnen doen. Bij de aanstelling van Mark Koevermans - de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord - gaf hij direct te kennen graag de voetbalpiramide in te willen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen