ADO Den Haag ontslaat 'td' Van As, Jansma treedt terug

17 december 2019, 16:08   Bijgewerkt: 17 december 2019, 16:36

ADO Den Haag heeft technisch manager Jeffrey van As dinsdagmiddag per direct op non-actief gezet. De club zag eerder trainer Alfons Groenendijk opstappen en neemt bij Van As zelf het voortrouw tot de beslissing, omdat zijn aflopende contract sowieso niet zou worden verlengd. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten bij de club uit de Hofstad en voor de onevenwichtige selectie. Kees Jansma treedt zelf terug als adviseur.

Na het opstappen van Groenendijk en de blijvende slechte prestaties, wordt Van As verantwoordelijk gehouden – ook door de fans – voor de mindere resultaten in de Eredivisie. Zelf gaf hij al meermaals te kennen dat er financieel maar weinig mogelijk was afgelopen zomer op het gebied van transfers, terwijl onder andere Nasser El Khayati, Sheraldo Becker en Wilfried Kanon vertrokken. Het contract van Van As zou niet worden verlengd en men wilde hem geen zeggenschap meer geven over de belangrijke zaken, waardoor hij per direct moet vertrekken.

"Met name door de gang van zaken in het huidige seizoen was er onvoldoende draagvlak bij de Raad van Commissarissen om het contract van Jeffrey te verlengen. Daarna is hij vrijgesteld van werkzaamheden, zodat hij de tijd krijgt om zich te oriënteren op de toekomst, maar wij ook verder kunnen kijken met betrekking tot het technische beleid voor de langere termijn", aldus algemeen directeur Mohammed Hamdi op de clubsite.

Na het vertrek van Groenendijk werd ook Edwin de Graaf aan de dijk gezet na zijn ruzie met Donny Gorter. Bovendien was de clubleiding druk bezig met het vinden van een nieuwe coach, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360745/ado-den-haag-in-gesprek-met-engelse-coach-pardew/,_blank,dat moet Alan Pardew worden]. Daarin heeft Van As vermoedelijk al geen rol meer gehad, waardoor hij kan vertrekken uit de Hofstad. Ook Jansma vertrekt dus alweer, al doet hij het op eigen initiatief. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen