Spoorboekje: persconferentie KNVB en Nederlandse clubs in actie

28 november 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 28 november.

Nieuws

Persconferentie KNVB

Premier Mark Rutte en zijn ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Bruno Bruins (Sport) gingen woensdagochtend in gesprek met de KNVB over de problematiek rondom het thema discriminatie. Samen met directeuren Eric Gudde en Jan Dirk van der Zee werd er gesproken over het onderwerp dat sinds twee weken volop de kop opspeelt. Vandaag komt men in een persconferentie naar buiten met de uitkomsten. 

Specials

Scenarioschetsen PSV, AZ en Feyenoord

AZ kan zich plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, voor PSV en Feyenoord wordt dat karwei een stuk lastiger. Toch kunnen ook zij nog de volgende ronde nog behalen, al moeten ze dan eigenlijk donderdagavond wel een goed resultaat halen. Alle scenario's volgen in de loop van de dag op onze website! 

Wedstrijden

AZ – Partizan Belgrado (18.55 uur)

Met drie clean sheets op rij gaat het ook in de Europa League uitstekend met de ploeg van Arne Slot. Een gelijkspel tegen Partizan is genoeg om de volgende ronde te bereiken, al droomt de coach misschien ook nog wel van de eerste plaats in de poule, dan moet er eigenlijk wel gewonnen worden. Blijven de goede resultaten maar voortduren? 

Feyenoord – Rangers (18.55 uur)

Hoewel Feyenoord zelfs met een nederlaag nog de volgende ronde van de Europa League kan halen in theorie, besefte Dick Advocaat ook dat er in De Kuip gewonnen moet worden voor een realistische kans op overwintering in Europa. De nodige spelers ontbreken nog altijd bij de Rotterdammers, maar in De Kuip zijn er vaker magische dingen gebeurd...

Sporting Portugal – PSV (21.00 uur)

De slechte reeks van PSV is ten einde gekomen tegen sc Heerenveen afgelopen weekend, toch zal het in Lissabon beter moeten dan in het Philips Stadion. Bij een nederlaag is de kans op het bereiken van de volgende ronde nihil, een gelijkspel biedt kansen en bij een zege staan de Eindhovenaren opeens op pole position. Alles hangt af van dit belangrijke duel: hoe houdt PSV zich staande?!

Voetbal op tv

16.50 uur: Astana – Manchester United, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: AZ – Partizan Belgrado, FOX Sports 1, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Feyenoord – Rangers, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Istanbul BB – AS Roma, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Sporting Portugal – PSV, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Arsenal – Eintracht Frankfurt, FOX Sports 1, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen