Spoorboekje: Ajax zonder fans tegen Chelsea, Barça versus Slavia

5 november 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 5 november.

Specials

Merel van Dongen over de aanstaande staking in Spanje

De speelsters in de Spaanse vrouwencompetitie zijn het zat: zij willen een minimale cao geregeld hebben. De maat is vol en daarom wordt er over anderhalve week gestaakt. De Primera Division Femenina komt op 16 en 17 november stil te liggen. Merel van Dongen, Oranje-international én speelster van Real Betis, legt uit hoe de vork in de steel steekt.

Wedstrijden

Chelsea – Ajax (21.00 uur)

Kan Ajax revanche nemen op Chelsea? Dat is de inzet van het duel in de groepsfase van de Champions League dinsdagavond. Nadeel voor de Amsterdammers dat er geen uitsupporters welkom zijn op Stamford Bridge, als gevolg van de straf die de UEFA uitdeelde. Bij een overwinning neemt Ajax de eerste plaats in de poule over van Chelsea, maar bij een nederlaag is die juist opeens heel ver weg.

Valencia – OSC Lille (21.00 uur)

Natuurlijk kan Ajax zelf een grote stap zetten bij Chelsea, maar OSC Lille kan de Amsterdammers ook een handje helpen. Als de Fransen goed verzet bieden op Mestalla, zou Ajax zich in Frankrijk kunnen plaatsen voor de knock-outfase. Zo rooskleurig is het allemaal nog niet, want Valencia was in de vorige ontmoeting de sterkere ploeg. Hoe vergaat het de Spanjaarden in de return?

FC Barcelona – Slavia Praag (18.55 uur)

Het seizoen van FC Barcelona is bijzonder wisselend: soms is het geweldig, niet veel later gaat de Catalaanse grootmacht weer pijnlijk onderuit. Na de vorige ontmoeting met Slavia Praag (1-2 zege) kwam er een hoop kritiek los op het elftal van coach Ernesto Valverde en consorten. Maken ze ditmaal een betere indruk tegen de Tsjechische opponent?

Voetbal op tv

18.55 uur: FC Barcelona – Slavia Praag, Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-duel

18.55 uur: Zenit Sint-Petersburg – RB Leipzig, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Liverpool – RC Genk, Ziggo Sport Golf, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Chelsea – Ajax, Veronica, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Borussia Dortmund – Internazionale, Ziggo Sport Racing, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Napoli – RB Salzburg, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Valencia – Lille, Ziggo Sport Extra, live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen