Gisteren gemist: Slutsky opgestapt na verlies, Cambuur aan kop

30 november 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 29 november.

Slutsky stapt per direct op bij Vitesse na vijfde nederlaag op rij

Leonid Slutsky neemt per direct ontslag als trainer van Vitesse. De coach heeft vrijdag na de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/359893/slutsky-en-vitesse-dieper-in-problemen-na-friese-comeback/,_blank,nederlaag] tegen sc Heerenveen – de vijfde op rij – aangegeven niet verder te gaan bij de Arnhemmers. Eerder deze week werd het vertrouwen door de clubleiding nog toegezegd en voor de wedstrijd zei hij nog niet aan stoppen te denken, maar op die beslissing komt hij terug omdat hij het niet meer denkt om te draaien.

Eerste Divisie: Volendam doet goede zaken, Cambuur wint

FC Volendam is de grote winnaar van de zestiende speelronde in de Eerste Divisie. De ploeg van trainer Wim Jonk gaat na de 3-1 overwinning op NEC aan kop in de tweede periode en kan die prijs volgende week op bezoek bij FC Eindhoven in de wacht slepen. Koploper Cambuur maakte in eigen huis tegen Jong AZ geen fout en won met 3-1, al speelde het niet groots.

'Ajax maakt geen werk van transfertargets Palacios en Pavlovic'

Ajax doet voorlopig niets met de interesse in middenvelder Exequiel Palacios. De Amsterdammers zouden belangstelling hebben in de diensten van de voetballer van River Plate, maar hij zou op weg zijn naar Bayer Leverkusen en komt dus niet. Ook verdediger Strahinja Pavlovic (18) komt voorlopig niet naar de koploper van de Eredivisie.

Dembélé dit jaar niet meer in actie na hamstringblessure

FC Barcelona kan de komende tijd niet beschikken over Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller viel in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund uit met een hamstringblessure. De Catalaanse club heeft de vleugelaanvaller vrijdag onderzocht en verwacht dat hij zeker tien weken uit de roulatie is.

Schalke 04 wint weer en doet goede zaken in top van Bundesliga

Schalke 04 heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt tegen Union Berlin en nestelt zich zo steviger in de top van de Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen scoorde vlak voor tijd de 2-1 en staat in ieder geval voor even op de tweede (gedeelde eerste) plaats in de Duitse competitie. In Frankrijk deed Marseille [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/359897/marseille-blijft-door-wereldgoal-beetje-in-het-spoor-van-psg/,_blank,goede zaken] door in de slotfase alsnog toe te slaan tegen Brest. 

Weer racisme-incident: Sidibe uitgemaakt voor Zwarte Piet

In navolging van het inmiddels veelbesproken incident bij FC Den Bosch – Excelsior diende zich vrijdagavond in de Eerste Divisie een volgend incident aan rondom racisme. Jong PSV-aanvaller Sekou Sidibe maakte twee doelpunten, maar werd vervolgens ook racistisch bejegend in Helmond, waar de Eindhovenaren speelden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen