Dit deden de opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

25 november 2019, 08:54

De Nederlandse clubs komen midweeks weer in actie in de Champions- en Europa League. Ajax treft OSC Lille, PSV bezoekt Sporting Portugal, AZ ontvangt Partizan Belgrado en Feyenoord vecht voor de laatste kans tegen Rangers. Hoe deden de opponenten uit de poules van de Nederlandse clubs het afgelopen weekend in de nationale competities?

Ajax

Paris Saint-Germain – OSC Lille 2-0

Paris Saint-Germain heeft Ajax het juiste voorbeeld gegeven vrijdagavond: het sterrenensemble rekende in eigen huis simpel af met OSC Lille (2-0), dat daardoor negen (!) van de laatste tien officiële duels niet wist te winnen. Het lijkt dus crisis bij de komende tegenstander van Ajax, dat moet winnen om uitzicht te houden op Europese overwintering.

Manchester City – Chelsea 2-1

Chelsea heeft de tweede plaats in de Premier League uit handen gegeven. De ploeg van Frank Lampard kwam door een doelpunt van N'Golo Kanté nog wel op voorsprong, maar Manchester City stelde via Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez orde op zaken en nam zo samen met Leicester City de bovenste plekken van The Blues – die nu vierde staan - weer over.

Real Betis Sevilla – Valencia 2-1

Valencia is er zaterdag niet in geslaagd aan te haken bij het linkerrijtje van de Spaanse competitie. Op bezoek bij Real Betis ging de Zuid-Spaanse club met 2-1 onderuit. Het winnende doelpunt werd in blessuretijd gemaakt door Sergio Canales, die met een zeer fraaie vrije trap Jasper Cillessen verschalkte.

PSV

Sporting Portugal: kwam sinds de interlandperiode niet meer in actie

Viking FK – Rosenborg BK 2-2

Op bezoek bij nummer vijf behaalde de hekkensluiter in de groep van PSV slechts een gelijkspel, maar daar zal het gezien het scoreverloop niet rouwig om zijn. Tot twee keer toe kwamen de bezoekers namelijk op achterstand, die door Alexander Søderlund ongedaan werd gemaakt direct na de pauze. Een invalbeurt van Bjørn Johnsen kon daar niets meer aan veranderen.

Wattens – LASK Linz 0-2

De goede vorm van de Oostenrijkse nummer twee zet met de zevende overwinning op rij in de Bundesliga door. Bij laagvlieger Wattens werd de ban pas tien minuten voor tijd gebroken en diep in blessuretijd maakte Samuel Tetteh aan alle spanning een einde.

AZ

Partizan Belgrado – Javor Ivanjica 6-2

Met een klinkende overwinning reist Partizan af naar Den Haag, waar voor hen een in de Europa League cruciaal duel met AZ wacht. De generale repetitie was mede dankzij een hattrick van voormalig NAC Breda-speler Umar Sadiq meer dan voortreffelijk, ondanks dat het binnen drie minuten nog juist 0-1 stond.

Sheffield United - Manchester United 3-3

Manchester United heeft er zondag een groot spektakel van gemaakt tijdens hun wedstrijd in de Premier League op bezoek bij Sheffield. De thuisploeg leek dankzij een 2-0 voorsprong op weg naar de winst, maar United boog de wedstrijd om en kwam in de tweede helft na een goede periode ineens op 2-3. Diep in blessuretijd ging het dankzij Oliver McBurnie alsnog pijnlijk mis.

FK Astana: voor hen zit de competitie erop en kwamen dus niet in actie

Feyenoord

Hamilton – Rangers 1-3

Rangers kende een pijnloze zondagmiddag, dat tegen Hamilton Academical de nodige spelers rust had gegeven, onder wie topscorer Alfredo Morelos en spelmaker Steven Davis. Mede dankzij twee treffers van Ryan Kent nam Rangers de kop van Celtic weer over.

FC Porto – Vitória Setúbal 4-0

Na de interlandperiode speelde FC Porto in eigen huis een foutloze wedstrijd tegen de nummer twaalf van Portugal. Chancel Mbemba, Fábio Silva en Moussa Marega maakten de treffers en zagen tussendoor Jubal een eigen doelpunt maken namens de bezoekers.

FC Sion - Young Boys 3-4

Ondanks een 0-2 voorsprong binnen drie minuten door treffers van Jean Pierre Nsamé werd het een hete avond voor de koploper van Zwitserland. FC Sion vocht zich door drie treffers van Pajtim Kasami telkens terug, maar een kwartier voor tijd zorgde Roger Assalé alsnog voor de winnende treffer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen