4 november 2019, 12:01   Bijgewerkt: 4 november 2019, 13:53

De Nederlandse clubs komen midweeks weer in actie in de Champions- en Europa League. Ajax treft Chelsea, PSV bezoekt LASK Linz, AZ gaat op bezoek bij FK Astana en Feyenoord ontvangt Young Boys in de komende week. Hoe deden de opponenten uit de poules van de Nederlandse clubs het afgelopen weekend in de nationale competities?

Ajax

Watford - Chelsea 1-2

Chelsea kende zaterdagavond een goede generale in aanloop naar het Champions League-treffen met Ajax. De Londense club won met 1-2 bij het Watford van Daryl Janmaat. Door de zege steeg Chelsea, bij wie Tammy Abraham en Christian Pulisic de goals maakten, bovendien naar de derde plaats in de Premier League.

{image[337832][right-half][]}Olympique Marseille – OSC Lille 2-1

OSC Lille kreeg opnieuw een domper te verwerken zaterdagavond tegen Olympique Marseille, bij wie Kevin Strootman vlak voor tijd inviel. Vlak na rust opende Morgan Sanson de score na een keepersfout van Mike Maignan. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist toen Lille-verdediger Gabriel een eigen doelpunt maakte, maar Adama Soumaoro tekende een paar minuten later voor de aansluitingstreffer.

Espanyol – Valencia 1-2

Na meerdere tegenslagen boekte Valencia zaterdagmiddag eindelijk weer eens een succesje: de Champions League-deelnemer is bezig aan een zeer matig seizoen en staat in het rechterrijtje van La Liga, maar deed het zaterdag beter. Het eindigde op bezoek bij Espanyol in 1-2, door Dani Perejo en Maxi Gomez. Jasper Cillessen kreeg een treffer te incasseren in de vorm van een strafschop.

PSV

LASK Linz – Austria Wien 2-0

De opponent van PSV had zondag een eenvoudige middag in eigen huis tegen middenmoter Austria Wien. Einhold Ranftl opende na zes minuten de score, Petar Filipovic besliste het duel na ruim een uur voetballen. Bij de bezoekers stond voormalig Vitessenaar Erik Palmer-Brown in de basis, terwijl Caner Cavlan negentig minuten op de bank zat.

Strømsgodset IF - Rosenborg BK 3-3

Rosenborg BK speelde een ongelukkige wedstrijd op bezoek bij laagvlieger Strømsgodset IF, dat voor dit treffen al vijf officiële duels niet meer had gewonnen. In een spectaculaire wedstrijd leek Jakob Glesnes vlak voor tijd de winnende (2-3) achter zijn eigen doelman Martin Hansen, de voormalig ADO-goalie, te schieten, maar Lars Sætra bezorgde de thuisploeg alsnog een punt.

Tondela - Sporting Portugal 1-0

Het toch al zo teleurstellende seizoen van Sporting Portugal kreeg een volgend hoofdstuk op bezoek bij Tondela: vlak voor tijd maakte Bruno Wilson het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij kopte een vrije trap knap binnen bij de tweede paal.

AZ

Tobol Kustanai – Astana 0-1

Anders dan in de Europa League doet Astana FK het in de Kazachse competitie wel erg goed. Tien minuten voor de pauze maakte Yuri Logvinenko het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Astana na drie zeges vier punten los staat boven Kairat en daarmee officieel kampioen is geworden. Met een duel te spelen is de achterstand niet meer in te halen. Bij de thuisploeg deed voormalig SC Cambuur-verdediger Vytautas Andriuškevicius negentig minuten mee.

Partizan Belgrado – Vojvodina Novi Sad 4-0

De AZ-opponent had een eenvoudige middag in eigen huis tegen een directe concurrent in de competitie, want Vojvodina staat zelfs op derde plaats in Servië. Bibras Natcho (2x), Umar Sadiq en Sasa Zdjelar maakten de treffers namens de thuisploeg.

{image[337760][left-half][]}Bournemouth - Manchester United 1-0

Het lukt Manchester United zaterdag wederom niet om de aansluiting te vinden met de topteams in de Premier League. De dolende grootmacht is zeer wisselvallig en dat is opnieuw gebleken op bezoek bij Bournemouth. De thuisploeg won, mede dankzij een ijzersterke Nathan Aké, met 1-0 en passeert United - dat de slechtste seizoensstart in vijftig jaar beleeft - daardoor in de Premier League.

Feyenoord

Servette – Young Boys 3-0

De koploper van Zwitserland liep zondag tegen een onverwachte tik aan op bezoek bij nummer zes Servette. De ploeg die donderdag op bezoek moet in De Kuip ging met 3-0 (!) onderuit in Carouge: Voral Tasar (2x) en Sébestian Wüthrich zorgden na een uur binnen een kwartier voor de afgetekende eindstand.

FC Porto – Desportivo Aves 1-0

Groots was het allerminst, maar Feyenoords tegenstander won zondag wel met minimale cijfers van hekkensluiter Aves, dat daardoor voor de negende maal op rij verloor. Ivan Marcano maakte het enige doelpunt van de avond, na een voorzet volleerde hij knap in de verre hoek via de paal binnen. Daardoor blijft FC Porto in de buurt van koploper Benfica.

Rangers – Heart of Midlothian 3-0

De ploeg van Steven Gerrard kende een uitstekende generale repetitie voor het de return met FC Porto, bij wie het de vorige keer een punt pakte. Nummer elf Heart of Midlothian werd door goals van Alfredo Morelos (2x) en Filip Helander simpel verslagen, waardoor de club met een goed gevoel FC Porto ontvangt deze week.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl