De scenario's voor Feyenoord om de knock-outfase te halen

28 november 2019, 09:41

Feyenoord staat een loodzware klus te wachten donderdagavond: de ploeg van Dick Advocaat mist de nodige sterkhouders en moet in eigen huis eigenlijk winnen om nog een realistische kans te maken op het bereiken van de volgende ronde. Dat concludeerde de ervaren coach woensdag tijdens de persconferentie, toch is er ook bij een ander resultaat nog een kleine kans op overwintering. Alle scenario's op een rijtje! 

Programma:

28/11: Feyenoord – Rangers

28/11: Young Boys – FC Porto

12/12: Rangers – Young Boys

12/12: FC Porto – Feyenoord

Stand:

1. Young Boys: 7 uit 4 (+2, beter onderling met Rangers)

2. Rangers: 7 uit 4 (+2)

3. Feyenoord: 4 uit 4 (-1, beter onderling met FC Porto)

4. FC Porto: 4 uit 4 (-3)

Als Feyenoord in eigen huis verliest van Rangers is het zeer waarschijnlijk uitgeschakeld in de Europa League. Alleen als FC Porto wint van Young Boys en Young Boys in de laatste ronde verliest van het al geplaatste Rangers, maken de Rotterdammers nog een kansje. Dan moet het op bezoek bij FC Porto niet alleen winnen, maar ook nog met mooie cijfers, zodat de Rotterdammers in het onderling resultaat met Young Boys en FC Porto – die dan na zes duels alle drie zeven punten hebben – het het beste doen en met de eerste plaats aan de haal gaan.

Als Feyenoord in eigen huis gelijk speelt tegen Rangers, moet Young Boys eveneens verliezen van FC Porto. Bij elk ander resultaat in Zwitersland zijn de Rotterdammers uitgeschakeld. In de laatste wedstrijd moet Feyenoord winnen van FC Porto en mag Young Boys opnieuw geen punt pakken tegen Rangers, anders is Feyenoord op basis van het onderling resultaat de minste van alle drie de ploegen.

Als Feyenoord in eigen huis wint van Rangers, heeft het plaatsing weer vermoedelijk in eigen hand (mits met meer dan één goal verschil). Een zege op FC Porto is dan genoeg, behalve als FC Porto verliest (dan is het uitgeschakeld) van Young Boys komende speelronde. Dan kan Feyenoord op onderling resultaat zelfs nog met tien punten worden uitgeschakeld.

Als Feyenoord én FC Porto de duels donderdagavond winnen, dan komen alle ploegen op zeven punten en hangt het van het onderling resultaat af wie op welke plek komt te staan en dus welk resultaat er nodig is om de volgende ronde te halen. Een remise zou in theorie voor FC Porto en Feyenoord genoeg kunnen zijn, mits ze hun onderlinge resultaten opvijzelen en het andere duel ook gelijk eindigt. Die kans is op dit moment niet zo groot.

Rekenvoorbeeld:

Als Feyenoord wint (3-0) en FC Porto (3-0) wint donderdagavond, is de stand in de poule alsvolgt - zie onder - met nog één duel te spelen (met elk doelpunt dat minder gemaakt wordt, verandert de stand). Dan is het zaak voor Feyenoord om het niet minder te doen dan Young Boys en Rangers, die tegen elkaar spelen.

1. Feyenoord met 7 punten (+2)

2. FC Porto met 7 punten (0)

3. Young Boys met 7 punten (-2)

4. Rangers met 7 punten (-2)

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen