Spoorboekje: Juve speelt, tweede duel voor Oranje Onder-17

30 oktober 2019, 07:33   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 11:33

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 30 oktober.

Nieuws

Advocaat naar Feyenoord?

Volgens Veronica Inside wordt Dick Advocaat vandaag al gepresenteerd bij Feyenoord, waar hij kandidaat is om Jaap Stam op te volgen. Naar verluidt staat de presentatie van de ervaren coach vandaag op het programma.

Voorselectie Oranje

Hoewel de laatste twee EK-kwalificatieduels nog maar net achter de rug zijn, komt bondscoach Ronald Koeman vandaag alweer met de volgende selectie voor het treffen met Noord-Ierland (uit) en Estland (thuis). Komen er nog nieuwe namen in het keurkorps van de Nederlandse keuzeheer?

Wedstrijden

Valencia – Sevilla (19.00 uur)

Jasper Cillessen versus Luuk de Jong. Eerstgenoemde – die afgelopen weekend ontbrak wegens ziekte - presteert met zijn club in La Liga met de twaalfde plaats tegenvallend, terwijl de sterke spits ondanks zijn eerste treffer op de bank lijkt beland bij de nummer vijf van de Primera Division. Staan ze tegenover elkaar of zitten de Nederlanders op de bank?

Juventus – Genoa (21.00 uur)

Juventus kent een zeer matig seizoen door momenteel in de Serie A tot dusver, ondanks dat het aan de kop staat. Maurizio Sarri wil graag aanvallend voetballen, maar vier ploegen maakten tot dusver meer doelpunten dan De Oude Dame. Dat valt niet te verwijten aan Matthijs de Ligt, die ook nog niet echt gelukkig speelt bij Juve. Gaat het tegenover Genoa, de nummer zeventien, weer wat overtuigender?

Nederland Onder-17 - Senegal onder 17 (21.00 uur)

Als favoriet voor de wereldtitel kende Oranje onder 17 een zeer teleurstellende start van het WK in Brazilië. De regerend Europees kampioen ging zondagnacht fors onderuit tegen Japan (3-0). Om het wereldkampioenschap niet een grote deceptie te laten worden moet Nederland vanavond winnen van Senegal. Een hele opgave, want Senegal won zijn eerste wedstrijd mt 4-1 van de Verenigde Staten. Zijn de Nederlandste talenten met onder meer Naci Ünüvar, Ki-Jana Hoever en Naoufal Bannis, op tijd bij de les?

Atlanta United - Toronto (01.00 uur)

Frank de Boer speelt vannacht met Atlanta United voor een plek in de finale om de MLS-titel. Dat Toronto de tegenstander is, mag verrassend heten. De kampioen van 2017 rekende hiervoor af met New York City, dat in de Eastern Conference de reguliere competitie probleemloos won. Atlanta ontdeed zich in de play-offs van New England Revolution en Philadelphia Union. Als het elftal van De Boer ook Toronto klopt, wacht Seattle Sounders in de finale?

Voetbal op tv

18.30 uur: Heracles Almelo – RKC Waalwijk, FOX Sports 2, live verslag van het KNVB Bekerduel

19.00 uur: Valencia – Sevilla, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in La Liga

20.30 uur: Napoli – Atalanta Bergamo, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Serie A-duel

20.30 uur: Liverpool – Arsenal, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de League Cup

20.45 uur: Sparta Rotterdam – FC Volendam, FOX Sports 1, live verslag uit KNVB Beker

20.45 uur: Borussia Dortmund – Boussia Mönchengladbach, ARD, live verslag van het duel in de DFB-Pokal

21.00 uur: Juventus – Genoa, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Nederland onder 17 - Senegal onder 17, NOS.nl - live verslag van WK-duel

21.05 uur: Chelsea – Manchester United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de League Cup

21.15 uur: Real Madrid – Leganés, Ziggo Sport Extra, live verslag van het duel in La Liga

01.00 uur: Atlanta United - Toronto, FOX Sports 4 - live verslag uit play-offs MLS

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen