Philips Stadion vooralsnog half leeg tijdens interland Leeuwinnen

1 oktober 2019, 11:43

De Nederlandse Leeuwinnen spelen volgende week dinsdag vermoedelijk niet in een uitverkocht Philips Stadion. Tot dusver zijn er namelijk 'slechts' zeventienduizend kaarten verkocht in het stadion, waar het recordaantal supporters bij een vrouweninterland is gevestigd. Met name de timing van het duel – op een doordeweekse avond, niet in de schoolvakanties – speelt in rol in de gematigde verkoop.

Dat schrijft de KNVB. Veel kinderen komen normaliter naar interlands van de dames, waardoor het voor de voetbalbond 'afwachten' was hoe dit tijdstip en datum (dinsdag 8 oktober om 20.00 uur) doorwerkt in de kaartverkoop. Verder laat de voetbalbond weten dat het geen invloed heeft op het vaststellen van de speeldag, dat is volledig aan de UEFA. Bij het duel met Rusland ontbreken overigens sterkhoudsters Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Shanice van de Sanden, Jackie Groenen en Kika van Es.

Eerder dit jaar, begin juni, werd er in het uitzwaaiduel voor het WK in datzelfde Philips Stadion nog een record gebroken wat toeschouwers betreft. Destijds zaten er bijna tweemaal zoveel mensen in het stadion in Eindhoven: ruim dertig duizend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen