Gisteren gemist: AZ swingt, PSV mist veel en verlies Feyenoord

25 oktober 2019, 00:30   Bijgewerkt: 24 oktober 2019, 23:51

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 24 oktober.

AZ swingt tegen Astana en zet grote stap met tweede plek

AZ heeft tegen FC Astana donderdagavond een galavoorstelling gegeven in Den Haag. Door doelpunten van Teun Koopmeiners (twee penalty's), Myron Boadu, Calvin Stengs, Yukinari Sugawara en Oussama Idrissi werd er met 6-0 gewonnen van de ploeg uit Kazachstan. De Alkmaarders, die een belangrijke slag maken naar de tweede plek, waren de hele wedstrijd de betere ploeg tegen de wel heel zwakke bezoekers.

Kansenmissend PSV speelt doelpuntloos gelijk tegen LASK Linz

PSV heeft de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League met 0-0 gelijkgespeeld tegen het Oostenrijkse LASK Linz. In een weinig spectaculaire wedstrijd kreeg PSV de nodige kansen om simpel te winnen, maar wist het het net desondanks niet te vinden. Ondanks het puntverlies blijven de Eindhovenaren wel bovenaan in de groep D staan, al is de uitgangspositie wel minder geworden.

Feyenoord kopje onder in Zwitserland door weggegeven penalty's

Feyenoord kan zichzelf wel voor z'n kop slaan: twee onnodige strafschoppen lagen ten grondslag aan een 2-0 nederlaag tegen Young Boys. Op het kunstgras van Bern deed Feyenoord donderdagavond zeker niet onder voor de Zwitserse kampioen, maar de ploeg van Jaap Stam liet het in de eerste helft helemaal liggen. Pas na rust begon Feyenoord te voetballen, maar kon het niet voorkomen dat het vertrouwen opnieuw een knauw kreeg.

Malen en Hendrix afwezig door blessures, Bergwijn valt uit

PSV moet het donderdagavond in de Europa League tegen LASK Linz stellen zonder Donyell Malen en Jorrit Hendrix. Beide spelers kampen met een (lichte) blessure en waren daarom niet beschikbaar voor Mark van Bommel. Malen viel pas op de wedstrijddag uit, Hendrix moest ook de laatste training al missen van PSV. Een volgende domper was het uitvallen van Steven Bergwijn: hij maakte het duel wel vol, maar deed dat met een hamstringblessure.

Vilhena en Weghorst scoren, De Jong wint, Kluivert gelijk

Tonny Vilhena heeft met FK Krasnodar de laatste strohalm gepakt in de Europa League donderdagavond. Na twee nederlagen op rij won het op bezoek bij nummer drie Trabzonspor wél: Marcus Berg maakte direct na de pauze het belangrijkste doelpunt van de wedstrijd, al deed de Nederlandse middenvelder zelf ook een duit in het zakje diep in blessuretijd: 0-2. Ook Weghorst scoorde, maar speelde wel gelijk tegen AA Gent. Justin Kluivert ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358017/discutabele-penalty-kost-as-roma-en-kluivert-de-zege/,_blank,2-2] tegen Borussia Mönchengladbach) en Luuk de Jong (3-0 [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358027/sevilla-boekt-met-luuk-de-jong-simpele-zege-op-dudelange/,_blank,winst] op Dudelange) kwamen in actie.

Bazoer na trainingsincident voorlopig niet welkom bij Vitesse

Vitesse heeft Riechedly Bazoer tot nader order uit de selectie gezet. Aanleiding daarvoor is een incident dat woensdag op het trainingsveld plaatsvond. Bazoer kreeg het aan de stok met teamgenoot Jay-Roy Grot en schold trainer Leonid Slutsky uit.