Gisteren gemist: Ajax gestraft, interesse in Amrabat en Robinson

18 oktober 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 17 oktober.

Ajax gestraft door UEFA: geen uitsupporters welkom bij Chelsea

Zeer slecht nieuws voor alle Ajax-fans: de Amsterdammers mogen geen uitsupporters meenemen na de 'vernielingen en wanordelijkheden' op de wedstrijddag in Valencia. Ajax heeft meermaals een waarschuwing gekregen van de Europese voetbalbond in eerdere vergelijkbare gevallen, maar is nu toch echt hard bestraft. Mogelijk gaat de club overigens nog wel in beroep tegen de sanctie.

De Boer mist 'keyplayer' Robinson in play-off: "Forse tegenslag"

Frank de Boer begint met Atlanta United zaterdag aan play-offs in de MLS, maar heeft in aanloop naar het duel met New Engeland Revolution een forse domper moeten incasseren. Steunpilaar Miles Robinson, hij liep tijdens een training met de nationale ploeg van Amerika een scheurtje op in zijn hamstring, is er niet bij. "Hij mist sowieso de eerste wedstrijd, dat is een forse tegenslag voor ons."

'Fiorentina erg geïnteresseerd in Brugge-flop Amrabat'

Sofyan Amrabat staat in de nadrukkelijke belangstelling van Fiorentina. De middenvelder wordt momenteel door Club Brugge verhuurd aan Hellas Verona en maakt veel indruk in de Serie A. La Viola zou hem zelfs in de winterstop al willen overnemen van de Belgische topclub.

Sporting blameert zich met bekerverlies van derdeklasser

Sporting Portugal heeft zich donderdagavond geblameerd in de Taca de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van Portugal. De ploeg van Paulo Silas werd door FC Alverca, uitkomend op het derde niveau (!) van Portugal, met 2-0 verslagen en is daarom in de derde ronde al uitgeschakeld. Het is de volgende domper in het toch al zo tegenvallende seizoen.

MVV zet Nys en Gunst op non-actief na 'verstoorde relatie'

MVV heeft middenvelder Pieter Nys (30) en linksback Maxime Gunst (27) per direct op non-actief gezet. Het Belgische duo is niet meer welkom bij de training van de A-selectie en volgens de club is er sprake van 'een verstoorde arbeidsrelatie', waardoor er een passende oplossing voor de spelers wordt gezocht.

Bosz spreekt met Bayer over mogelijke contractverlenging

Peter Bosz is met Bayer Leverkusen in gesprek om zijn na dit seizoen aflopende contract te verlengen. De onderhandelingen tussen beide partijen zijn gaande, waarbij de doorgroeimogelijkheden voor de Nederlandse coach zwaar wegen en een nieuw contract dus nog geen zekerheidje is. "Er staat geen druk op. Voor mij niet en voor de club ook niet. We zijn rustig met elkaar in gesprek."

Voormalig toptalent Mastour duikt op bij Serie C-club Reggina

Voormalig toptalent Hachim Mastour is opgedoken bij Reggina. De middenvelder gaat een contract tekenen bij de Serie C-club om daar zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De 21-jarige middenvelder zat zonder club de laatste maanden en gaat aan de slag bij de club uit zijn geboorteplaats.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen