Van der Sar steekt loftrompet over Tadic en De Ligt

3 september 2019, 07:58   Bijgewerkt: 3 september 2019, 08:09

Edwin van der Sar heeft zijn lof uitgesproken voor Matthijs de Ligt en Dusan Tadic. Het duo eindigde in de Voetballer van het Jaar-verkiezing op de reespectievelijk eerste en derde plaats en de algemeen directeur van Ajax heeft daar veel respect voor. "Als aanvoerder en leider is hij enorm belangrijk geweest bij Ajax. Hij is een leider pur sang", sprak Van der Sar over De Ligt.

In De Telegraaf gaat hij in op de winnaar van de Gouden Schoen in Nederland, De Ligt. "Alles wat hij deed, zowel op als buiten het veld, was indrukwekkend. Zijn presentatie naar de buitenwereld was altijd goed. Als het slecht was, zei hij het ook. Als Ajax in een moeilijke situatie zat, bracht hij net zo makkelijk een analyse in volzinnen", zei Van er Sar. "Niet alleen zijn verdedigende acties waren sterk. Ook met doelpunten was hij belangrijk voor ons."

Ook voor Tadic had Van der Sar mooie woorden. Hij wordt vooral gezien als een absolute sterkhouder van de ploeg. "Hij heeft dat op grandioze wijze gedaan. Daarnaast is bij Ajax zijn werkethiek geweldig. Hij heeft veel doelpunten gemaakt, maar ook veel assists geleverd. Het succes heeft hij mede kunnen boeken dankzij veel anderen om hem heen. Toch is hij tegelijkertijd zelf een groot voorbeeld voor zijn medespelers geweest", wist Van der Sar. "De groep is enorm gegroeid en in zo'n groep heb je een paar vaandeldragers nodig. Daar is Dusan er een van bij Ajax."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen