Waarom de Europa League-finale voor PSV en Ajax relevant is

29 mei 2019, 15:49   Bijgewerkt: 29 mei 2019, 19:04

De door vele incidenten ontsierde Europa League-finale is toch voor een flink aantal Nederlanders woensdagavond nog zeer interessant om te volgen. Het hangt namelijk van de winnaar af wie PSV treft in de tweede voorronde van de Champions League: dat heeft er onder andere mee te maken dat Arsenal nog geen rechtstreeks ticket heeft bemachtigd via de competitie. Ook Ajax heeft baat bij een bepaalde winnaar.

Mocht Chelsea de Europa League-finale winnen, dan speelt PSV óf tegen het Griekse Olympiakos of het Zwitserse FC Basel van Ricky van Wolfswinkel in de tweede voorronde van het miljardenbal. De duels staan gepland op 23/24 juli en de returns worden een week later afgewerkt. In dit scenario gaat Olympique Lyon rechtstreeks de Champions League in als nummer drie van Frankrijk. 

Mocht Arsenal de Europa League winnen, dan heeft PSV op het eerste gezicht een iets minder zware loting in de tweede voorronde. Istanbul Basaksehir - de ploeg van Eljero Elia die maar net naast het Turkse landskampioenschap greep - Viktoria Plzen of LSAK Linz zijn dan de mogelijke opponenten voor PSV. De loting vindt plaats op 18 juni, maar eerst wacht men in Eindhoven enigszins gespannen de Europa League-finale af.

Ajax 

Ook in Amsterdam kunnen ze nog met bovenmatige interesse naar de finale in Baku kijken: mocht Chelsea als winnaar uit de bus komen, dan zitten de Amsterdammers in Pot 2 bij de Champoins League-loting, wat voorkomt dat ze tegen een ploeg uit Pot 2 spelen en normaliter een minder zware loting zouden heben. Daarvoor moet Ajax overigens wel de eerste voorrondes doorkomen en zich plaatsen voor de groepsfase van het miljardenbal.

Denk jij dat Arsenal vanavond de Europa League wint? Zet in bij TOTO en krijgt tot ruim drie keer je inzet terug!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen