Koeman ziet gelijkenissen tussen Ajax nu en in 2003

7 maart 2019, 07:40

Ronald Koeman ziet bij het huidige Ajax een aantal gelijkenissen met de ploeg van de Amsterdammers in 2003. Destijds was hijzelf nog coach in Amsterdam en behaalde hij óók de kwartfinale van de Champions League met een jonge lichting, onder wie Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. "Je had destijds ook een aantal grote talenten, aangevuld met ervaring eromheen. Ook toen zat het elftal wat dat betreft goed en logisch in elkaar."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Tegen Milan in San Siro scoorden bijvoorbeeld Jari Litmanen en Steven Pienaar. Litmanen bracht routine zoals Tadic nu. Pienaar was op het middenveld een jongen van net 21", herinnert hij. "Je ziet het nu ook weer bij Frenkie de Jong, bij Matthijs de Ligt, bij Donny van de Beek. Ze komen heel zelfbewust over. En dat is toch een belangrijke pre in het topvoetbal. Het is ook geen schijn of arrogantie. Het is hoe ze écht zijn.''

Destijds werd Ajax in de kwartfinales in de slotsecondes van het duel met AC Milan nog uitgeschakeld. Ook ditmaal is Koeman overigens blij met het succes. "Hoe beter het gevoel is waarmee spelers weggaan bij hun clubs om zich in Zeist te melden, hoe beter het is voor Oranje. Zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, dat hoop ik ook te zien als we straks de kwalificatie beginnen, tegen Wit-Rusland en Duitsland", aldus de keuzeheer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen