Spoorboekje: eerste kerstdag, Eredivisie-balans, 'Propere Handen'

25 december 2018, 14:05

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 25 december.

Specials

Hoe het jaar na de EK-winst moeilijk werd voor de Leeuwinnen

Met de plaatsing voor het WK 2019 in Frankrijk breidden de Oranje Leeuwinnen een mooi eind aan 2018. Het was een jaar dat met horten en stoten verliep, maar ook een jaar waarin de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman opnieuw grote stappen vooruit zette. Haar voormalig assistent-trainer Foppe de Haan heeft Nederland zien worstelen, maar zich ook zien herpakken met het winnen van de play-offs tot gevolg. "Het oogt allemaal heel stoïcijns", oordeelt hij over het afgelopen seizoen.

Topscorers en ranglijst

2018 zit er bijna op en dat betekent dat de balans opgemaakt kan worden. Hoe verliep 2018 in de Nederland? Welke teams deden het statistisch gezien het beste in de Eredivsie en welke spelers maakten de meeste doelpunten? Een overzicht van de stand en topscorers over 2018.

Operatie Propere Handen deel I

Dertien jaar nadat het Belgische voetbal een enorm zware klap kreeg door het schandaal rond de Gokchinees Zheyun Ye, kregen onze zuiderburen in oktober dit jaar een nóg zwaardere klap te verwerken. Het Belgisch voetballandschap werd op woensdagochtend 10 oktober in rep en en roer gezet door het uitbreken van Operatie Propere Handen. Een schandaal waarvan het einde nog niet in zicht is, maar inmiddels weten we wel hoe de lijntjes lopen. Een algemene introductie van de gebeurtenissen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen