Gisteren gemist: PSV herbstmeister, WK-titel Real en loting beker

23 december 2018, 00:30   Bijgewerkt: 22 december 2018, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 22 december.

PSV toont karakter na achterstand tegen AZ en pakt wintertitel

PSV heeft in het laatste duel van kalenderjaar 2018 een moeizame, maar verdiende zege geboekt op AZ. De Eindhovenaren hadden voor rust geen antwoord op het compacte spel van de Alkmaarders en keken door een uitstekende treffer van Mats Seuntjens al vroeg tegen een achterstand aan. Mark van Bommel greep daarop al snel in en bracht Michal Sadilek in de ploeg voor Gaston Pereiro, waarna PSV met een treffer kort vóór en een goal direct na rust de zege en daarmee de wintertitel veilig stelde. Ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343503/nac-zet-rood-heerenveen-na-rust-opzij-in-knotsgekke-avond/,_blank,NAC Breda] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343507/heracles-drukt-excelsior-richting-degradatiezone-met-0-3-zege/,_blank,Heracles Almelo] wonnen, terwijl Fortuna Sittard en FC Groningen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343496/fortuna-sluit-topjaar-af-met-doelpuntloze-remise-tegen-groningen/,_blank,gelijkspeelden], met een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343504/arbiter-lindhout-komt-terug-op-rode-kaart-neig-nu-naar-geel/,_blank,hoofdrol] voor de VAR.

KNVB Beker: Feyenoord thuis, Ajax tegen Heerenveen

Feyenoord speelt opnieuw een thuiswedstrijd in de KNVB Beker. Fortuna Sittard komt voor de kwartfinale op bezoek in De Kuip. Dat wees de loting zaterdag uit. Ajax speelt in eigen huis tegen sc Heerenveen. Mooi affiche is AZ - Vitesse, de finale van twee seizoenen geleden. Destijds trokken de Arnhemmers aan het langste eind.

Real Madrid recordboeken in met eenvoudige winst van WK

Voor de vierde keer in de historie en de derde keer op rij heeft Real Madrid het WK voor clubteams gewonnen. Nooit eerder kreeg een club dat voor elkaar. De Madrilenen waren zaterdag in Abu Dhabi zonder een verpletterende indruk te maken veel te sterk voor gastheer Al Ain (4-1) en kroonden zich tot de beste van de wereld.

Messi blinkt uit, topclubs winnen, Internazionale gelijk

Lionel Messi heeft 2018 in stijl afgesloten. De Argentijn nam FC Barcelona zaterdag bij de hand in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. Hij leidde zijn ploeg naar een 2-0 zege, die bovendien goed was voor de wintertitel in de Primera Division. Bayern München [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343497/bayern-munchen-grijpt-zege-in-topper-tegen-frankfurt/,_blank,won] in Duitsland relatief simpel van Eintracht Frankfurt, terwijl Juventus in de Serie A [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343506/juventus-neemt-lastige-horde-as-roma-ook-relatief-simpel/,_blank,afrekende] met AS Roma. Internazionale won niet en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343494/internazionale-blameert-zich-op-bezoek-bij-hekkensluiter/,_blank,pakte slechts een punt] tegen Chievo. In Frankrijk was er voor PSG eindelijk weer een zege na twee [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343508/psg-boekt-moeizame-zege-remise-voor-tete-en-memphis/,_blank,remises] in de Ligue 1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen