Van Bronckhorst benadrukt belang voetbalpiramide weer

27 november 2018, 07:43

Feyenoord moet de vervanger van de ontslagen Richard Grootscholten zo snel mogelijk presenteren. De Rotterdammers willen, net als enkele jaren geleden, de jeugdopleiding weer paradepaardje van de club laten worden, maar dan moet er volgens hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst wel snel actie volgen. "Het is voor Feyenoord nu zaak om zo snel mogelijk een vervanger te vinden. De opleiding is een enorm belangrijk onderdeel voor de club."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens die krant zijn Stanley Brard en Ricardo Moniz de belangrijkste kandidaten, die in elk geval zelf ook graag willen. "Tegen Heracles eindigden we de wedstrijd met acht spelers op het veld die Feyenoord zelf heeft opgeleid. Dat laat zien hoe belangrijk we de opleiding vinden", duidt Van Bronckhorst.

Sinds de invoering van de voetbalpiramide lijkt het zeker niet beter te gaan met de jeugd, vooral het beloftenteam hangt er maar wat bij. Het is een publiek geheim dat 'Gio' intern heeft geëist dat er wat moest veranderen. Hoewel het tweede team inmiddels met een eigen selectie en trainers traint, blijft de wens van de hoofdcoach onveranderd.

Voetbalpiramide

"Er zijn spelers die nu tussen het eerste elftal en de jeugdafdeling hangen. Die doen nog mee met de jeugd en het tweede elftal", legt hij uit. Hoewel hij wel positief is dat Jong Feyenoord in de toekomst nog kan groeien, is de door hem eerder al geopperde mogelijkheid nog altijd het beste. Van Bronckhorst: "Deelname van Jong Feyenoord aan de piramide is wat mij betreft zeker nog geen gesloten boek. Dat is mijn droomscenario en ik hoop dat het in de toekomst gebeurt."

Lees ook: 

'Feyenoord denkt aan rentree Brard als hoofd opleiding'

- Feyenoord krijgt volgend seizoen eigen beloftenteam

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen