Spoorboekje: updates blessures top-drie, Memphis in actie

23 november 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 23 november.

Nieuws

Perspraatjes: hoe gaat het met de blessures van Bergwijn, Ziyech en Van Persie?

De interlandperiode was enerverend, maar leverde ook blessuregevallen op. Steven Bergwijn kon niet spelen tegen Duitsland vanwege een pijnlijke blessure en Hakim Ziyech keerde eerder terug bij Ajax. Van Ziyech is bekend dat hij in ieder geval eventjes buitenspel staat, maar hoe ernstig is de kwetsuur van Bergwijn? En hoe is het herstel van Robin van Persie en Hirving Lozanode afgelopen dagen verlopen? De coaches van Ajax, PSV en Feyenoord geven vanmiddag tijdens hun perspraatjes meer duidelijkheid.

Wedstrijden

PSV - FC Twente (19.30 uur)

PSV is de grote verrassing in de Eredivisie Vrouwen dit seizoen. Net als hun mannelijke collega's staan ze bovenaan de Eredivisie, al hebben ze wel één nederlaag en dat was op de eerste speeldag. Tegenstander? FC Twente. De Eindhovenaren zinnen ongetwijfeld op revanche op de Tukkers.

Go Ahead Eagles - TOP Oss (20.00 uur)

Twee ploegen die dit seizoen tot dusver zeer positief verrassen treffen elkaar vrijdagavond in Deventer. De ene als koploper, de ander als nummer vier. Ter vergelijking: vorig seizoen stonden deze teams op de respectievelijk zeventiende en vijftiende posities. Het kan verkeren, toch zal een van beide ploegen voor het eerst sinds weken weer eens verliezen. Of wordt het gelijk?

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart (20.30 uur)

Markus Weinzierl werd aangeteld op 9 oktober als opvolger van de ontslagen Tayfun Korkut en hij verloor de eerste drie duels meteen. Doelcijfers: nul voor en elf tegen. Maar vlak voor de interlandperiode werd er opeens gewonnen bij 1. FC Nürnberg en dus is de uitgangspositie voor de nummer laatst niet meer zó slecht. Kan dat een goed vervolg krijgen in Leverkusen?

Olympique Lyon - Saint-Étienne (21.00 uur)

Na de interlands met Oranje moet Memphis Depay meteen alweer flink aan de bak met Lyon. Want komende week wacht Manchester City in de Champions League, maar daarvoor moet de Nederlander met zijn ploeg concurrent en rivaal Saint-Étienne van de vierde plaats afhouden. Het verschil tussen beide ploegen is slechts een punt: dat belooft spektakel. 

Voetbal op tv

20.00 uur: Schakelkanaal Eerste Divisie, FOX, een overzicht van alle wedstrijden in de Eerste Divisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.30 uur: Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

21.00 uur: Leganés - Alavés, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Primera Division-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen