Spoorboekje: Oranje zegt verleden vaarwel én gaat op rapport

17 november 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 17 november.

Specials

Spelersrapport Oranje

'Exceptioneel', zo noemde bondscoach Ronald Koeman het spel van zijn Oranje tegen Frankrijk. Het Nederlands elftal boekte in De Kuip een historische 2-0 zege op de wereldkampioen. Traditiegetrouw maakt FCUpdate.nl na iedere interland van het Nederlands elftal een spelersrapport op.

Oranje zegt het donkere verleden vaarwel

Het Nederlands elftal zette gisteravond definitief een streep onder het verleden. Dat Frankrijk Oranje een jaar geleden te kijk zette in Parijs lijkt alweer een eeuwigheid geleden. De rollen waren vrijdag in Rotterdam omgekeerd. Nederland domineerde en won het Nations League-duel met 2-0. "Dit zegt heel wat, als je negentig minuten lang dit niveau vasthoudt, tegen niet zomaar een tegenstander", was de conclusie van Memphis Depay na afloop

Wedstrijden

Jong PSV - Jong AZ (18.30 uur)

De interlandweekenden brengen de wedstrijden van de beloften in de Eerste Divisie vaak geen slechte dingen. Spelers zonder speelritme of internationals die het net niet redden zien we opeens nog weleens terug in de tweede competitie van Nederland. Onder andere Bart Ramselaar zien we bijvoorbeeld terug bij de Eindhovenaren. Jong AZ moet het wel doen zonder topscroer Ferdy Druijf: hij is jeugdinternational.

Italië - Portugal (20.45 uur)

Blijft Portugal ongeslagen in de Nations League? Dat is de vraag. De ploeg zal ongetwijfeld willen winnen, maar aan een gelijkspel heeft de regerend Europees kampioen genoeg om de eerste plaats in de poule veilig te stellen. Italië zal met het oog op de nog te spelen wedstrijd van Polen en Portugal met een punt ook content zijn, aangezien ze dan de tweede plaats hebben veiliggesteld. Een salonremise of gaat Italië nog de aanval openen? 

Servië - Montenegro (15.00 uur)

Ongetwijfeld een beladen ontmoeting, zoals dat de laatste keer ook het geval was. Niet alleen vanwege de geschiedenis, maar ook nog eens omdat beide landen strijden om de koppositie. Als Servië wint, is het door Montenegro niet meer te achterhalen. Maar winnen de bezoekers, dan nemen zij de eerste plaats over van Dusan Tadic en consorten. Ongetwijfeld een zeer temperamentvol onderonsje. 

Voetbal op tv

15.00 uur: Servië - Montenegro, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Nations League

18.00 uur: Turkije - Zweden, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Nations League

18.30 uur: TOP Oss - Almere City FC, FOX, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.45 uur: SC Cambuur - FC Volendam, FOX, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.45 uur: Italië - Portugal, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Nations League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen