Spoorboekje: cruciale Champions League-dag voor Ajax

27 november 2018, 07:00   Bijgewerkt: 26 november 2018, 23:07

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 27 november.

Nieuws

PSV blikt vooruit 

PSV maakt zich op voor de fraaie ontmoeting met FC Barcelona van woensdagavond. Vandaag staat de persconferentie van Mark van Bommel op het programma. Wat verwacht de trainer van de Champions League-wedstrijd tegen zijn oude club? 

Wedstrijden

AEK Athene - Ajax (18.55 uur)

Gaat Ajax zich plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League? Dat is de belangrijkste vraag waar we dinsdag een antwoord op krijgen. Een overwinning in de Griekse hoofdstad op het geplaagde AEK Athene is genoeg om daar een zeker antwoord op te krijgen. In alle andere gevallen is het afhankelijk van wat er twee uur later in München gebeurt. 

Bayern München - Benfica (21.00 uur)

Want in München speelt de eveneens geplaagde Der Rekordmeister tegen Benfica. Bij een zege die trainer Niko Kovac zo hard nodig heeft, gaat de vlag uit in Amstedam. Dan is Ajax geplaast voor de volgende ronde, al kunnen de Amsterdammers wellicht ook wel leven met een remise in München. Dan is de ploeg van Erik ten Hag met een punt in Griekenland namelijk ook een ronde verder.

Olympique Lyon - Manchester City (21.00 uur)

Memphis Depay zorgde in Manchester voor een grote stunt door te winnen van Pep Guardiola en consorten. De Engelsen zijn dus ongetwijfeld uit op wraak in Frankrijk, al was het alleen al om de koppositie in de groep veilig te stellen. En als Memphis en co opnieuw voor een verrassing kunnen zorgen dan kan het ook nog serieus spannend worden.

Voetbal op tv

14.00 uur: AEK Athene 019 - Ajax 019, Youtube, live verslag van het Youth League-duel

18.55 uur: AEK Athene - Ajax, Veronica, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: AS Roma - Real Madrid, Ziggo Sport Racing, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Olympique Lyon - Manchester City, Ziggo Sport Golf, live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen