Haverkort juicht technologische ontwikkelingen bij arbiters toe

22 november 2018, 14:57

Voormalig Eredivisie-scheidsrechter Ben Haverkort is blij met alle ontwikkelingen in het huidige scheidsrechterswereldje. De oud-arbiter juicht de komst van de moderne techniek meer dan toe. "Er komt steeds meer nadruk te liggen om communicatie, maar alles met het doel om het voetbal meer fair te krijgen."

Dat vertelt hij tegenover FCUpdate.nl. "Het begon met oortjes en doellijntechnologie, nu hebben we de VAR", weet Haverkort, die denkt dat het een goede zaak is. "De belangen worden immens groot, logisch dat de VAR dan in het leven wordt geroepen. En of het nou een keer in je nadeel of in je voordeel is, we blijven er positief over."

De huidige bestuurder van FC Emmen denkt overigens wel dat de VAR voorlopig even de laatste technologische toevoeging is in scheidsrechtersland. "Dat is voorlopig wel hét ding. We moeten alleen zorgen dat het nog verder ontwikkeld raakt", denkt hij. "Maar ik merk dat er al veel uitgehaald wordt. Ook als je naar de statistieken kijkt, draagt het gewoon bij een een positieve ontwikkeling."

{image[273215][right-half][scheidsrechter Haverkort]}Oud-collega's

Het feit dat Haverkort zich uitspreekt over de scheidsrechterswereld, is een unicum. De FC Emmen-bestuurder laat zich normaliter namelijk niet horen in de buitenwereld over het optreden van oud-collega's. "Ik houd me altijd in en zeg er niets over. Als oud-collega vind ik niet dat ik overal mijn mening over hoef te geven of dat ik negatief moet zijn over de arbitrage."

Dat betekent overigens niet dat hij het altijd eens is met alle beslissingen die worden genomen bij de wedstrijden. Maar ook op de tribune bij FC Emmen houdt hij zich altijd keurig, al let hij wel altijd goed op de arbiter van dienst. "Waar ik ook kijk, ik houd óók de scheidsrechter in de gaten. Dat heeft mijn interesse, maar zit ook gewoon in mijn systeem. Hoe loopt en beweegt een scheidsrechter?", aldus Haverkort.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen