Gisteren gemist: Go Ahead blijft koploper, Memphis van waarde

24 november 2018, 00:30   Bijgewerkt: 23 november 2018, 23:51

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 23 november.

Go Ahead blijft koploper ondanks verlies, FC Den Bosch wint níet

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond in eigen huis verloren van TOP Oss, dankzij een laat doelpunt van Huseyin Dogan (0-1). Desondanks staat de ploeg op doelsaldo nog wel bovenaan in de Eerste Divisie: achtervolger FC Den Bosch leed voor het eerst sinds acht duels weer een keer puntverlies (1-1 tegen sc Cambuur), terwijl ook Sparta Rotterdam niet won. Zij bleven op Het Kasteel op een 0-0 steken tegen Jong PSV.

Memphis helpt Lyon met assist aan cruciale derby-winst

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning geboekt in de beladen derby tegen Saint-Étienne. Niet alleen beladen vanwege de onderlinge rivaliteit, ook vanwege de stand op de ranglijst. Dankzij de 1-0 zege, die mogelijk werd gemaakt dankzij een panklare corner van de Nederlandse aanvaller op het hoofd van Jason Denayer, stijgt Lyon in elk geval voorlopig naar de tweede plaats in de Ligue 1.

'Sergio Ramos overtrad tweemaal dopingregels zonder gevolgen'

Een opvallende publicatie van Football Leaks: volgens de website heeft Sergio Ramos de afgelopen anderhalf jaar tot twee keer (!) toe de dopingregels overtreden. In april van dit jaar weigerde hij een dopingtest en in de zomer van 2017 werd hij nota bene na de gewonnen Champions League-finale tegen Juventus positief getest. Hij zou dexamethason in zijn bloed hebben gehad.

Club Brugge zonder Danjuma en Denswil pijnlijk onderuit

Club Brugge heeft vrijdagavond een even pijnlijke als verrassende nederlaag geleden. In eigen huis ging de door blessure geplaagde ploeg van Ivan Leko onderuit tegen Zulte Waregem (1-3). Aanvoerder Ruud Vormer kon met zijn ploeg geen enkele treffer maken en mocht voormalig Roda JC-speler Davy de Fauw dankbaar zijn dat het vlak voor tijd nog een eretreffer kreeg. In Turkije waren Ryan Babel en Gary Rodrigues geschorst: zonder het Nederlandse duo leed Galatasaray opnieuw [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/342015/galatasaray-wint-zonder-geschorste-nederlanders-opnieuw-niet/,_blank,puntverlies]. 

PSV pakt laat punt tegen FC Twente, Ajax profiteert niet

Koploper PSV heeft na zeven overwinningen op rij vrijdagavond voor de tweede keer puntverlies geleden dit Eredivisie-seizoen. Op bezoek in Eindhoven leek het zelfs lang te verliezen van FC Twente, vooral dankzij een wereldstart van de bezoekers, maar pakte het alsnog een punt. Regerend landskampioen Ajax verloor op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl nummer twee ADO Den Haag in eigen huis wél won. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen