Eredivisie-clubs hopen dat Gudde kan helpen bij veranderagenda

22 november 2018, 07:31

De clubs in de Eredivisie hopen dat Eric Gudde voor een volgende ontwikkeling kan zorgen in de soap van de veranderagenda. De Eredivisionisten zien in de directeur van de KNVB de ideale man om het proces opnieuw op gang te brengen om in de toekomst opnieuw naar de inhoudelijke punten te kunnen kijken. De voormalig Feyenoord-bestuurder staat daar niet onwelwillend tegenover.

Dat schrijft De Telegraaf althans. "Ik sta daar zeker voor open", vertelt Gudde. "Niet voor niets sprak ik van een suboptimaal resultaat vorige week. Daarboven staat optimaal. Ik zie voldoende verbeterpunten." Toch beseft hij ook dat het geen makkelijk karwei wordt. "Ik ken de pijnpunten van Ajax, maar ook van Excelsior. Zolang ik maar speelruimte krijg en dan praat je ook over geld. De clubs uit de Eerste Divisie opperden het al eens."

Waar de clubs hopen dat Gudde voor een snelle verandering kan zorgen, denkt de directeur dat het nog wel even zal duren, aangezien de vorige besluitfase pas net achter de rug is. Gudde: "Ik denk eerst dat het stof moet neerdalen en clubs dan verder moeten kijken. Uiteindelijk ligt de sleutel bij de Eredivisie als het om de verdeling van geld en de competitie-opzet gaat."

Uitkomsten

Veel kregen de topclubs er niet doorheen bij de veranderagenda. Hele grote sportieve veranderingen blijven vooralsnog uit. Wel wordt er nog gekeken naar de promotie- degradatieregeling, maar komt er geen ander competitieformat en blijft de Eredivisie uit achttien clubs bestaan. Ook is het afschaffen van kunstgras niet aan de orde gekomen: wel krijgen op gras spelende clubs een mooie bonus.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen