Spoorboekje: Lopetegui's lot, ErediVisie en heerlijke toetjes

29 oktober 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 29 oktober.

Nieuws

Ontslag Lopetegui

El Clásico had de ommekeer moeten zijn voor het dolende Real Madrid van Julen Lopetegui. Maar in plaats van dat, beleefde De Koninklijke een dramatische middag. Volgens de Spaanse media heeft de clubleiding genoeg gezien en neemt Real nu al afscheid van Lopetegui. Antonio Conte zou maandag al gepresenteerd worden als zijn opvolger.

Specials

Van de Beek voelt vertrouwen na onzekere seizoenstart

Het is rustig rond Donny van de Beek. Dat is geen vanzelfsprekendheid, want het is nog geen maand geleden dat zijn management dreigde met een vertrek bij Ajax. Vorig seizoen was de middenvelder een onbetwiste basisspeler in Amsterdam, aan het begin van dit seizoen startte de Oranje-international vaak vanaf de bank. Inmiddels behoort Van de Beek weer tot de eerste elf van Erik ten Hag.

ErediVisie

Het was uiteraard het weekend van De Klassieker. Ajax had geen kind aan Feyenoord en dat was mede te danken aan de vroege rode kaart voor Jerry St. Juste. Maar er gebeurde meer in dit Eredivisie-weekend: Heerenveen en De Graafschap wonnen knap, terwijl Willem II een zege uit handen geeft. Zoals elke week blikken we terug op de afgelopen speelronde in de Eredivisie.

Wedstrijden

Besiktas - Rizespor (18.00 uur)

Het is crisis bij Besiktas: de ploeg van Jeremain Lens en Ryan Babel won de afgelopen vier duels geen wedstrijd en ging onderuit tegen het veel zwakkere Malmö FF en Göztepe. In de Turkse Süper Lig is de club daarom afgezakt naar plaats zes en om de binding met de bovenste teams niet te verliezen, mogen Babel en co. maandagavond geen punten verspelen aan Rizespor, de nummer zestien van de competitie.

Tottenham Hotspur - Manchester City (21.00 uur)

Een heerlijk toetje in de Premier League: Manchester City, in puntverlies op gelijke hoogte met Liverpool, versus Tottenham Hotspur, dat de laatste vier duels in de Premier League won. Zodoende is de mini-crisis die er aan het begin van dit seizoen hing, weer voorbij. Als er gewonnen wordt, gaan ze zelfs over The Citizens heen op de ranglijst. Al wil Pep Guardiola dat ten koste van alles voorkomen.

SS Lazio - Internazionale (20.30 uur)

Ook de andere opponent van PSV in de Champions League komt in actie maandagavond. In de Serie A is het duel tussen SS Lazio en Inter eveneens een prachtig toetje, tussen de nummer drie en vier van Italië. De ploeg van Luciano Spalletti won de laatste vijf wedstrijden in de Serie A. Ook voor Stefan de Vrij is het een bijzonder potje: hij keert terug bij zijn oude werkgever in Rome. 

Voetbal op tv

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het afgelopen voetbalweekend

20.30 uur: SS Lazio - Internazionale, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Serie A

21.00 uur: Tottenham Hotspur - Manchester City, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen