Ook OH Leuven rouwt na het overlijden van Srivaddhanaprabha

28 oktober 2018, 23:58

Niet alleen bij Leicester City is het verdriet vanwege het overlijden van Vichai Srivaddhanaprabha groot, ook bij het Belgische OH Leuven is er veel verslagenheid. De eigenaar van de Premier League-club had, weliswaar met zijn Thaise familie, namelijk ook de tweededivisionist in België in handen. 'Hoewel zijn reis met Leuven pas nog maar net was begonnen, zal zijn visie voor de club beschermd en uitgevoerd worden', laat het weten in een statement.

Tegelijk met Leicester City bracht de club het treurige nieuws naar buiten. 'Iedereen binnen de club is ontzettend geroerd door de reacties van de supporters en de hele Belgische voetbalwereld in deze droevige dagen', valt te lezen. Srivaddhanaprabha kocht in mei 2017 de club op en had grootste plannen om weer terug te keren op het hoogste niveau. Ondanks het trieste nieuws is vooralsnog het duel met Lommel van aanstaande woensdag nog niet afgelast.

"Ik wil iedereen oproepen om naar die match te komen om eer, steun en respect te betuigen", laat Chris Vandebroeck, ex-voorzitter van OH Leuven, weten tegenover Sporza. "Ik denk dat dat het ideale moment is. Laat ons die wedstrijd aangrijpen om de mensen in Thailand en Leicester te steunen en om als één familie te reageren."

Vandebroeck voelt groot verdriet in België: "Ik weet dat de familie Srivaddhanaprabha in Engeland bijzonder geliefd was en ook hier in Leuven wordt met verslagenheid gereageerd", aldus de voormalig preses.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen